Delonghi Magnifica S Ecam 22.110

Deindhoven

  • #1
Beste klussers,

Ik heb sinds vier jaar naar volle tevredenheid een delonghi espressoapparaat. Helaas geeft het apparaat sinds een maand of twee nu bijna dagelijks dezelfde storing. Hierdoor is koffiezetten onmogelijk. Het volgende is het geval:

Als ik de machine aanzet lijkt er niets aan de hand. Maar op het moment dat ik op de knop voor koffieafgifte druk begint wordt de koffie wel gemalen en lijkt het alsof er niets aan de hand is. Echter op het moment dat normaal gesproken de koffie begint te lopen houdt het op. Normaal gesproken hoor je ook een redelijk geluid van lopende koffie. Nu hoor je dat de machine op één of andere manier stil valt en je hoort een heel zacht geluid. Maar de koffie komt er niet uit.
Wat ik de afgelopen keren al gedaan heb is water door de stoompijp laten lopen, machine aan en uit zetten, zetgroep helemaal schoongemaakt maar dit mag allemaal niet baten. en vaak in eens loopt de koffie of het water weer door uit het niets.

Is er iemand die mij kan helpen om dit probleem op te lossen zonder dat ik een dure monteur moet laten komen?

Alvast hartelijk dank voor de reactie.

Met vriendelijke groet,

Dennis
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Misschien eerst het volgende :

Op de uitneembare zetgroep zit bovenop een zilverkleurige filtertje welke je eraf kan schroeven.
Als de gaatjes of bijna alle gaatjes verstopt zitten kan de koffie er niet snel genoeg doorheen en zal het toestel in storing vallen.
10 minuten in in een kopje met een beetje ovenreinger en goed afspoelen zodat je door alle gaatjes weer licht ziet als je hem bij een lamp houd.
 

Deindhoven

  • #3
Beste S.oldeerbout,

Bedankt voor u snelle reactie! Ik heb dit plaatje er gisteren toevallig nog afgehaald maar er zat wel een aanslag op. Ik deze alleen even afgespoeld en dit was wellicht niet voldoende. Hij ligt in een kopje op dit moment en ik hoop dat dit helpt. Ik laat het zsm weten.

Mvg,

Dennis
 

Deindhoven

  • #4
Beste S.oldeerbout,

Ik heb zojuist het plaatje schoongemaakt en teruggeplaatst. Helaas toen ik het apparaat aanzette kwam het niet verder dan het geluid van de zetgroep. Normaal begint het water dan te lopen maar ik hoor alleen een onderdruk geluid van water dat er niet uit kan?

Mvg,

Dennis
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Heb je het probleem ook met heet water?
 

Deindhoven

  • #6
Ik kan wel warm water via de stoompijp laten lopen maar niet via de koffieuitgifte. Er zit een knopje onder de draaiknop voor de maalsterkte die normaalgesproken heet water uit de koffieuitgifte laat lopen. Maar ook deze werkt niet.
 

DennisT

  • #7
Ik heb ook een DeLonghi Ecam espressomachine die de zelfde storing heeft gehad. Wel net ander type.
Weet niet exact meer wat de oorzaak was.
Ik dacht dat de as die de zet groep aanstuurt gedraaid was. Je kunt de voorkant van het deurtje verwijderen, dan met een lepel het deurslotje bedienen en een kop koffie zetten terwijl je kijkt wat er precies misgaat, dit heeft mij erg geholpen,
succes.
 

Deindhoven

  • #8
Beste S.oldeerbout,

Ik heb de hele zetgroep uit elkaar gehaald. schoongemaakt inclusief het zilveren klepje in de ovenreiniger gelegd. Het leek erop dat dit het probleem was want twee dagen heeft de machine het goed gedaan. Maar daarna was het weer hetzelfde verhaal. Heeft u nog een tip?

Groet,

Dennis
 

Ano

  • #9
Ik weet niet precies welk type machine je hebt, maar controleer eens of het ontluchtingsslangetje van de "brouwkolf" niet verstopt zit en het kamertje waarin deze uitkomt.
Dit zwart rubberen slangetje zie je zitten als je vanaf boven langs het thermoblok naar beneden kijkt.
Hardnekkige verstopping van deze slang leidde bij mij in elk geval tot te weinig water in het kopje.
Wie weet helpt het...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu