Dekvloer loopt af richting muur, hoe herstellen? Tegellijm?

J-weetje

  • #1
Dag heren,

Ik sta op het punt laminaat te gaan leggen. Echter heb ik ontdekt dat er op een plek in de woonkamer een stuk van de dekvloer te sterk afloopt richting de muur. Het is en klein stuk van ca 1meter langs de muur en 25 cm breed haaks op de muur. Als ik een waterpas van 1,5 meter haaks op de muur leg hou ik tegen de muur een kier van 4...6mm. Hier veert mijn laminaat op, ook met de 3mm rubber ondervloer.
Nu zit ik te piekeren over hoe ik dit kan opvullen. Ik heb her en der gelezen dat ze bij achteraf ingefreezde vloerverwarming de sleuven dichtsmeren met dikbed tegelijm. Kan ik dat ook doen voor de betreffende plaats? Het smeert denk ik beter uit dan mortel want daar zitten grotere zandkorrels in en dat heeft een minimale laagdike. Zou dit kunnen met tegellijm. En dan na 24 uur beginnen met laminaat? Ik wil zo graag verder :lol:

Ps: de dekvloer is een zand cement dekvloer
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het beste kun je hier egaline voor gebruiken.
Dat vloeit uit zichzelf uit.
 

J-weetje

  • #3
Egaline is ook door mijn gedachten gegaan alleen vraag ik mij af hoe de rand daarvan wordt als het stopt met vloeien. Het is toch zo dik als karnemelk?
Kan ik egaline in de betreffende kuil gieten en het dan mooi aan laten sluiten (zo goed als vlak ) met de rest van de vloer? De ondervloer kan daarin niet veel opvangen, dat is zon'n rubber geval(zal het merk niet noemen). Hoe lang zou egaline met laagdikte 5 mm moeten uitharden op een klein oppervlak voordat ik verder kan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu