defecte driewegklep

A

Anonymous

Gast
  • #1
Dag Ben,

Wij hebben 5 jaar geleden een cv installatie laten plaatsen met een Vaillant HR Solide cv ketel. Na 2,5 jaar was de driewegklepmotor defect. Deze werd vervangen. Nu, na wederom 2,5 jaar hetzelfde euvel, weer de driewegklepmotor stuk, weer een nieuwe laten plaatsen. Wij vonden het raar, twee keer hetzelfde probleem in 5 jaar tijd. De serviceafdeling van Vaillant zegt dat dit komt doordat er vuil in het buizensysteem zit.

Kan dit kloppen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Angeline, zou goed kunnen,omdat dan de motor extra inspanning moet leveren om de poort van je 3wegklep te sluiten,Heb je toevallig een wat oudere vloerverwarmings-systeem erop zitten?

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Dag Ben,

Nee, geen vloerverwarming. Het is een geheel nieuw systeem. Tegelijk met de ketel zijn vijf jaar geleden gewone radiatoren geplaatst. Zes stuks verdeeld over twee verdiepingen.

Groet Angeline
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
angeline,

Dat erin een nieuwe installatie veel vuil loskomt iszo ,klinkt vreemd,maar er zit in de radiatoren en leidingen veel schilfers en degelijke.Wat je wel zo kunnen doen :In de retour gelijk onder de ketel een vuilfilter kunnen zetten,en staat je ketel op 90gr?,zet hem op max 75gr.schilt ook een stuk.Hoop dat je er wat aan hebt.

gr.Ben
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu