Defect Whirlpool ADG 9427 gestopt en geeft foutcode F1

Wouter1973

  • #1
Onze Whirlpool ADG 9427 vaatwasser is defect.
Na het draaien van een gewoon wasprogramma (P3) is de vaatwasser gestopt en geeft "F1". Er staat bovendien water onderin.
Afzuigen (met de mond) van de afvoerslang gaat goed. Op die manier de hele plas water die in de vaatwasser stond weggekregen.
Bij inschakelen van de vaatwasser hoor ik een zoemgeluid, waaruit ik de conclusie trek dat de afvoerpomp vaststaat. Van binnenuit kan ik (volgens mij) niet bij de schoepen komen, dus ik heb een poging gewaagd om via de onderkant iets te doen. Daar loop ik tegen twee problemen aan:

1. De stalen schopplaat / plint wil er niet uit. De 4 torx schroefjes losgehaald, plaat komt iets naar voren maar blokkeert vervolgens. Gevolg: ik kan niet lekker bij de onderkant. Overigens is de werking van het wit plastic ding (met zeshoekige rand) dat in het midden van de schopplaat zit me onduidelijk. Het lijkt de bediening te zijn van een geel buisje met zeshoekige doorsnede, maar wat het doet....?

2. Met wat buigen van de schopplaat kan ik net bij de afvoerpomp komen. Daar stekkertje losgenomen. Apparaat ingeschakeld: geen gebrom meer. Je moet bij de schoepen kunnen komen door het voorste gedeelte tegen de klok in te draaien (bajonetsluiting), echter dat lukt me niet. Zit hier nog een nokje o.i.d. dat de draaiing blokkeert?
 

Wouter1973

  • #2
Opgelost! Na drie avonden zoeken uiteindelijk geconcludeerd dat de afvoerpomp niet meer goed was. Ik vermoedde aanvankelijk nog vuil of glas, waardoor de pomp blokkeerde, maar trof niets aan. Nieuwe pomp besteld, gemonteerd en hij doet het weer! Meteen de soda-methode toegepast zodat onze Whirlpool vaatwasser er weer even tegenaan kan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu