Dampfolie op enkelsteens muur?? ja of nee

NicGo

  • #1
Hallo,

Ik heb een bijkeuken met een enkelsteens muur. deze willen we isoleren. Ik heb al Isover Glaswol gekocht met een alu laag. Nu begreep ik dat ik ook een dampdoorlatende laag eerst op de muur moet plaatsen. Via via heb ik nu Dampfolie (merk NOGO Trend??) maar is dit wel goed? graag jullie deskundigheid
 

Fiesiekus

  • #2
Zou gewoon die isolatie aanbrengen; het nut van een dampopen folie ontgaat me volledig. Belangrijk is de dampdichte laag aan de warme kant van de isolatie.
 

NicGo

  • #3
Ok, die dichte kant is het alu gedeelte op de isolatie. Maar heb je dan geen laag nodig tussen muur en isolatie welke het vocht kan afdrijven?
 

Fiesiekus

  • #4
Neen.
 

NicGo

  • #5
Dus ik krijg dan geen last van vocht in mijn glaswol wat dan weer kan zorgen tot het wegrotten van de houten regels? (excuus voor het doorvragen)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Wel dampopen folie achter de rachels/balken tegen de muur aanbrengen, u krijgt het glaswol nooit kierdicht aangebracht.
Bij een steens muur kan vochtdoorslag optreden dat er voor zorgt dat de boel gaat rotten als het in de glaswol trekt.
Dampdichte folie aan de warme kant is altijd nodig.
 

NicGo

  • #8
Dankjewel. Ik ben na het zoeken erachter gekomen dat de folie die ik nu heb van het merk Noegel is. en dan de nogo trend. Diffusionsoffene Schalungs-, Unterdeck- und Unterspannbahn

NOGO Trend ist eine diffusionsoffene, wasserabweisende Unterspannbahn, bestehend aus einem reißfesten Polypropylen-Spinnvlies, beschichtet mit Thermokoaguliertem Flüssigkunststoff.

* Gewicht: 140 g/m²
* Diffusionsoffen (EN 12572): sd-Wert < 0,20 m

dit is dus niet geschikt als damp open folie als ik het zo lees...maar mn duits is niet zo goed.
 

NicGo

  • #10
Oh dan is het dus wel geschikt????
 

Ayetoobuur

  • #11
De term dampopen folie is onvolledig.

Het heet waterkerende dampopen folie. Vooral bij een constructie van een houten of volkern beplating waar water door de ventilatieopeningen tegen het binnenblad/ isolatie aan kan slaan is de waterkerende dampopen folie nodig. Bij een steensmuur heb je dus helemaal geen dampopen folie nodig. Enkel een dampdichte aan de binnenzijde van je constructie.
 

Chathanky

  • #12
De muur kan zeker doorslaan door langdurige regen of een lekage.
Het drogen doet deze muur ook en het glas/steenwol krijgt zo ook de kans om weer te drogen. Het voordeel is dat deze minerale wollen zelf geen vocht opnemen, rotten enz.

Je kan het aanbrengen om dit te voorkomen maar echt een noodzaak is het niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu