Dakterras maken op losliggend bitumen dak met grind

Willtijs

  • #1
Beste klussers,

Momenteel hebben we een bruikbaar balkon. Hier aan vast ligt nog een stuk plat dak (2.32 x 2.67). Vandaag hebben we toestemming van de huisbaas gekregen om dit stuk bij ons balkon te trekken, mits we zelf uitzoeken hoe en wat en ook zelf het een en ander doen!
Het gaat om een jaren '10 woning en het dak is bedekt met bitumen en grind (zover ik kan voelen is dit bitumen losliggend).
Onze vraag is nu of het dak eerst vervangen moet worden, om het om te kunnen toveren in een dakterras, of dat dit huidige dak gebruikt kan worden? en zo ja, moet het grind dan blijven liggen of moet dit er juist af?

Ik hoop dat jullie ons wat informatie kunnen geven! Bij voorbaat bedankt.

vriendelijke groet,
Tijs en Willemijn
 

Fiesiekus

  • #2
Leuk en aardig, maar is het dak qua sterkte berekend op het gebruik als dakterras?

En een losliggende bitumeuse laag met grind is sowieso vragen om lekkage als je daar op gaat lopen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Wanneer u boven de muren rubber tegels legt en daarop balken die over de breedte van het lopen maakt de zwaarte van de balken van de dakconstructie niets uit.
Wanneer het dak nog goed is hoeft er niets verwijderd te worden, ook het grind kan blijven liggen behalve op de plaats van de tegels.
Op de balken zijn b.v. houten tuintegels te leggen zodat u een zwevend dakterras krijgt.
Op een oud dak gaan lopen levert binnen de kortste keren problemen op in de vorm van lekkage, de dakbedekking is hierop niet berekend, ook de balklaag niet.
 

Willtijs

  • #4
Wat een snelle reacties!

Hartstikke bedankt beiden, en met name Jan! Met uw antwoord kunnen we zo aan de slag! Zo te zien is het niet al te veel gedoe en ook niet al te duur; daar zal de huisbaas heel blij mee zijn! (en des te meer reden hebben om het ook daadwerkelijk aan te pakken :cool: )
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu