Dakpannen, kierend beschot, isoleren

Groentje3

  • #1
Hallo,

De flat waarin ik woon, heeft zolderbergingen. Nu wil ik het dak van mijn zolderberging graag isoleren. Het dak bestaat slechts uit pannen en een kierend houten dakbeschot; een dampdoorlatende folie ontbreekt dus. Mijn zorg betreft het houten dakbeschot. Als ik namelijk isolatiemateriaal direct tegen dat dakbeschot plaats, is er geen ventilatie meer mogelijk vanuit de zolderkamer via de kieren in het dakbeschot naar buiten. Ik ben bang dat het vocht dat eventueel tussen de pannen doorsijpelt en op het dakbeschot valt, niet wegventileert maar tussen de kieren doorsijpelt op het isolatiemateriaal.

1. Hoe erg is het dat er geen dampdoorlatende folie tussen de pannen en het beschot zit?

2. Moet ik, vanwege de kieren in het beschot, folie tussen het beschot en de isolatie doen, of kan ik beter de kieren wegwerken?

Groet,
Maarten
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
In een flat hebt u waarschijnlijk ook te maken met de VVE of de verhuurder, neem eerst contact met hen op voordat u iets gaat doen of plannen, de vraag is of het wordt toegestaan.
 

Dakwacht

  • #3
Zorg eerst dat het pannendak dicht is. Dan kan er later gesproken worden over isoleren. Nu heb je het over EN vocht van buitenaf EN vocht van binnenuit. Waterdichte laag EN dampremmende laag. Dakpannen zijn bedoelt als waterdichte laag, niet de zgn damp-open folie laag! Deze heeft een andere functie.

later,

Dakwacht
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu