Dakgoot uit laten lopen op plat dak?

Donmartinez

  • #1
De dakgoot aan de achterkant van mijn woning (2 onder 1 kap) is aangesloten op de riolering aan de kant van mijn buren. Omdat ik aan mijn kant van het huis het dak van buiten geïsoleerd heb is de goot wat lager komen te liggen waardoor hij niet meer goed afloopt richting de kant van mijn buren.
Ik heb weinig trek om mijn (pas gelegde) terras open te breken en het geheel aan mijn kant op het riool aan te sluiten. het zou veel makkelijker zijn om een afvoer te maken die afloopt op het plat dak van mijn aanbouw (dat gewoon op het riool is aangesloten)

Ik vraag me alleen af of dit zomaar kan, zonder dat het problemen geeft op mijn plat dak. Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Zijn er zaken waarmee ik rekening mee moet houden?

Gr Martijn
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Al het water wat dan van je dak af komt, loopt dan op je platte dak.

Als die goed afloopt naar de afvoer, en als die afvoer voldoende capaciteid heeft om al dat water af te voeren zal dat niet zo een probleem zijn.

Eventueel kun je op de afvoerbuis een spuier op zetten, zodat in geval van een verstopping het water toch van het dak kan lopen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Geen idee waar je bang voor bent. Lijkt mij geen enkel probleem. Je moet het water tot op het platdak afvoeren doormiddel van een buis met een bocht. Dus niet laten druppen.
 

Donmartinez

  • #4
Ben niet specifiek ergens bang voor, maar er kunnen natuurlijk altijd factoren meespelen waar ik niet bij stil gestaan had :) Ik wist bijvoorbeeld niet dat ik een buis met een bocht moet gebruiken

Mijn plat dak loopt altijd goed en snel leeg, dus dat zal het probleem iig. niet zijn.

Bedankt voor de reacties!


Mijn vraag gaat alleen nog iets verder:

De goot is al wat ouder en lekt op een aantal plekken, waardoor ik overweeg om mijn deel van de goot te vervangen (ik kan hem niet hoger hangen, dus het probleem met afschot richting buren blijft dan bestaan. contact met buren is wat moeizaam, en hun huis staat bovendien te koop)

Omdat ik de kosten laag wil houden en zelf niet kan solderen wilde ik een PVC goot hangen. Ik wil dan de goot op de erfscheiding door zagen, en mijn gedeelte dan vervangen door PVC

Ik zal dan alleen de goot van de buren moeten afdoppen om lekkage te voorkomen. Zoals gezegd kan ik niet solderen. Is er een manier om een eindstuk te plaatsen aan de kant van de buren, zonder te solderen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Een pvc gootje is iets om aan een afdakje of schuurtje te maken.
Dat ga je toch niet aan een huis hangen. :oops:
 

Donmartinez

  • #6
Is dat zo vreemd? Ik dacht dat dat wel meer voor kwam. Ik heb dan wel over een volwaardige dakgoot, geen lullig gootje.

Scheelt best wat in kosten, en zoals gezegd kan ik zelf niet solderen, en een vakman inhuren om dit te doen kost een hoop geld (ook al gaat het maar om een meter of 6
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Heb je al een paar offertes opgevraagd? Beetje jammer om zink te vervangen door pvc.

Er zijn ook (kunststof)producten om in de zinken goot te plakken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Donmartinez schreef:
Ik zal dan alleen de goot van de buren moeten afdoppen om lekkage te voorkomen. Zoals gezegd kan ik niet solderen. Is er een manier om een eindstuk te plaatsen aan de kant van de buren, zonder te solderen?
Nee, solderen is de enige degelijke oplossing.
Er zijn hele mooie PVC bakgoten. Kan alleen plaatjes vinden van die lullige gootjes. :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu