Dakbeschot gipsplaten kitten

Sander02

  • #1
Op onderstaande foto zie je een gedeelte van het slaapkamer plafond. Het schuine gedeelte is een gipsplaat die gelijk op het dakbeschot is geschroefd. Er zit tussen dakbeschot en pannen geen damp werende laag.
Dat open stuk waar je het dakbeschot ziet is inmiddels ook door een gipsplaat bedekt. Die heb ik zo'n 10 cm richting het raam over de muur door laten lopen.

Voorheen zat er geen gips maar zachtboard.

Ik heb zoals je kan zien wat schuim aangebracht om een tocht kier te dichten. Verder geen isolatie. Ook niet zo spannend op een slaapkamer dacht ik.

Is het nu aan te raden om de naden tussen schuine gipsplaat en plafondplaten en de gipsplaat over het op de foto nog opengedeelte allemaal te kitten met flexibele overschilderbare kit ivm eventuele werking of is het geen probleem om het gewoon met F&F te doen?

[/img]
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer mijn ogen me niet bedriegen komt dit niet helemaal goed, de gipsplaten zijn op een tussenafstand van 60 cm geschroefd en op de lengterichting toch gauw op zo'n 30 a 40 cm, dat is niet genoeg.
De rachels horen op een onderlinge afstand van 30 cm te zitten en in de lengterichting op minimaal 20 cm geschroefd te worden.
Om problemen met doorhangen te voorkomen wil ik u aanraden de gipsplaten op de voorgeschreven afstanden te rachelen en te schroeven, nu kan het nog.
 

Sander02

  • #3
Bedankt voor de oplettendheid. Ik zal vanavond even kijken of er inmiddels niet wat meer schroeven in zitten. Dit is een wat oudere foto.
 

Kloek77

  • #4
Meer schroeven helpen niet, omdat in het midden op de lengterichting van de platen waarschijnlijk geen rachels zitten om te schroeven.
Platen er weer uit en rachels ook in het midden aan brengen en daar vastschroeven, anders ergert u zich later aan de doorhangende platen.
 

Fiesiekus

  • #5
Dat bedoelt Jan ook.
 

Kloek77

  • #6
Ik weet het,
maar aangezien de TS dat niet op leek te pikken wilde ik het nogmaals benadrukken.
 

Sander02

  • #7
Er zit helemaal geen rachel werk op het schuine gedeelte, dus kan er zo meer schroeven indraaien. Maar ik kan vanavond pas uitsluitsel geven of dat niet al gedaan is.

Maar is F&F voor de naden prima of moet het allemaal gekit worden?

Dan wil ik nog 1 andere vraag stellen. Als jullie de naden vullen tussen wand gipsplaten die van een voeg rand voorzien zijn, in hoeverre controleren jullie of de voeg echt helemaal goed opgevuld is. Als ik een waterpas over 2 aansluitende gipsplaten leg heb ik op bepaalde punten ter hoogte van de voeg nog wel wat ruimte. Gaat dat echt opvallen als je de hele muur verft?
 

Fiesiekus

  • #8
Sander02 schreef:
Er zit helemaal geen rachel werk op het schuine gedeelte, dus kan er zo meer schroeven indraaien.
:?:
 

Pepjo

  • #9
Sander02 schreef:
....Het schuine gedeelte is een gipsplaat die gelijk op het dakbeschot is geschroefd....
Vandaar.
 

Fiesiekus

  • #10
:idea:
 

Sander02

  • #11
Fiesiekus schreef:
Denk dat ik dus geen doorhang probleem kan krijgen omdat ik de plaat op elke mogelijke plek kan vastschroeven. Tenzij het door vocht fout gaat.

Maar kan iemand dan nog even antwoorden op de 2 vragen die ik eigenlijk stelde?
 

Kloek77

  • #12
1e vraag: Om zeker te zijn dat het niet gaat scheuren toch liever kitten,
daken werken toch wel, is het niet vanwege het hout zelf dan toch door de temperaturverschillen of harde wind.

2e vraag: bij daglicht zal er bijna niets van te zien zijn omdat het raam ruim onder het plafond zit en er dus geen strijklicht langs zal vallen.
Maar als er een plafonniere direct tegen het plafond brandt valt het in eerder op, beter is dan een lamp iets lager te hebben, 100% strak krijgt u het plafond toch nooit en strijklicht is genadeloos.
 

Sander02

  • #13
Kloek77 schreef:
2e vraag: bij daglicht zal er bijna niets van te zien zijn omdat het raam ruim onder het plafond zit en er dus geen strijklicht langs zal vallen.
Maar als er een plafonniere direct tegen het plafond brandt valt het in eerder op, beter is dan een lamp iets lager te hebben, 100% strak krijgt u het plafond toch nooit en strijklicht is genadeloos.
Ik bedoelde eigenlijk de rest van de kamer, dus alle gipsplaten die de muren bedekken. Van het plafond laat ik denk ik de naden zichtbaar. Mogelijk alleen een heel dun kitlaagje echt alleen in het dunne naadje. De wand voeg delen zijn voor zien van wapeningsgaas en F&F. Dat gedeelte bedoelde ik.
 

Kloek77

  • #14
Tsja, normaal gesproken is het "goed genoeg".
Als je aan het werk bent en een lampje erlangs laat schijnen of een rei erlangs legt lijkt het soms broddelwerk.
Als je daarna in de ruimte woont/leeft is het vaak wel het laatste dat je opvalt of ergert.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu