Dak isoleren, dampfolie omslaan? klimaatfolie of dampremmend

Heiloklus

  • #1
Ik ga mijn dak morgen isoleren. Ik heb al 3 kamers gedaan.

Dit dmv

dakpannen/dakbeschot/kleine luchtlaag/isodeken met alufolie, naden dicht gemaakt/extra dampdichte folie/rachelwerk/gips/stuc.

Nu las ik in een ander topic, over de dampdichte folie 'omslaan' bij knieschot. Anders heb ej alsnog vocht...Wat wordt hier precies mee bedoeld? Hoe moet ik de dampdichte folie afwerken?

Stel dat ik voor de nieuw ruimte kies voor glaswol zonder 'alu' folie. Zouden jullie dan kiezen voor dampremmende folie of klimaatfolie? De laatste beweerd beter te kunnen 'luchten' Maar is dat ook echt zo?

En kun je evt vocht op dakbeschot ook van buiten zien(uiteraard even pan weghalen) maar dat is makkelijker dan het dak slopen van binnenuit:)

Dan kan ik het nl eens in de X periode controleren
 

Kacheltje

  • #2
Vaak blijft er onderaan een deel isolatie vrij die in contact staat met de benedenverdieping. Als je zorgt dat je onderaan bevestigd aan het dakbeschot is ook dan deel afgesloten.
Het wordt eigenlijk nooit toegepast zo en het gaat ook niet zomaar fout als je het niet doet. Hoe beter je alles afsluit des te beter het is. En veel meerwerk is dat ook niet.

Klimaatfolie werkt onder een normaal dak die aan de buitenzijde dampopen is ook verbeterend omdat het vocht dan ook aan de binnenzijde uit wazemd. Je constructie droogt hierdoor sneller.
Klimaatfolie is wel wat duurder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu