Dak isolatie dakkapel

Swingkie

  • #1
Ik wil mijn dakkapel aan de buitenzijde isoleren.

Ik heb van een vriend een grote hoeveelheid blauwe styrofoam 8 cm platen gekregen. Kan ik deze gebruiken hiervoor? Kan de dakdekker hier overheen plakken.

Alvast bedankt, Marcel
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wanneer ik google met de genoemde naam, dan kom ik op een hele serie platen, bedoeld voor: een soort voor daken en kelderwanden onder het maaiveld, een soort voor vloeren en een soort voor binnenmuren en diverse andere toepassingen. Er valt dus niets over te zeggen of de genoemde platen geschikt zijn voor de toepassing.

Ik zal per PB een link doorgeven naar de site van de fabrikant, dan kun je zelf kijken welke soorten geschikt zijn voor een "omgekeerd dak".

Voor het overige lijkt het me erg verstandig te informeren bij de dakbedekker, welke soort plaat hij geschikt acht voor het doel. Hij moet het werk uitvoeren en er garantie op verlenen, en dat zal hij niet doen als er een verkeerde soort plaat is gebruikt.
 

Swingkie

  • #3
Ik heb gekeken wat er op de platen staat het is roofmate lg-x 8cm.
Volgens div sites is het goed geschikt voor een warm dak.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dan heb je daarmee je eigen vraag beantwoord.

Verder overleg met de dakbedekker, zoals hiervoor al genoemd.
Die moet het uiteindelijke oordeel geven, want die alleen weet wat voor materiaal hij gaat gebruiken, en of jouw isolatiemateriaal daarvoor geschikt is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu