Dagschoot driepuntsluiting Oxloc vast

Fidler

  • #1
Hierbij jullie input gevraagd. Ik heb een Oxloc driepunts slot waarbij de dagschoot binnenin blijft hangen. Het lijkt te gebeuren als ik de klink "te ver" naar beneden druk. Ik heb de klink ook al eens losgemaakt en dan lijkt het minder vaak te gebeuren. Als de schoot vastzit kan ik dit alleen maar verhelpen door de klink volledig los te draaien en hier dan wat druk op te zetten.
Heb al wat slotspray geprobeerd maar dit brengt geen verbetering.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Er wringt wat, kan de kruk, cilinder of bouten van het schild zijn. Als de 3 bouten van het schild wat losser gedraaid zijn, blijft de schoot dan nog hangen?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3
Het kan ook zijn dat de dagschoot wat verbogen is.
Deze komt dan klem te zitten in het slot
 

Fidler

  • #4
Als ik het schild veel losser draai dan gaat het inderdaad wel wat beter. Maar dan gebeurd het nog wel af en toe. Heb dus ook het idee dat er inwendig iets klemt maar weet niet wat het is of hoe het (zelf) op te lossen is.
Weet wel dat als ik de kruk er bijna helemaal uit haal, zodat de as nog net in het slot zit, en ik dan wat kracht er op zet en wrik de dagschoot weer terugschiet.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Sluiting demonteren, als de schoot dan nog blijft hangen is er wat verbogen.
 

Fidler

  • #6
Is dat iets wat ik zelf kan doen zonder kans op andere beschadiging? Ik ben altijd wel goed in dingen uit elkaar halen maar het moet dan ook weer in elkaar gezet worden. Zou het graag uit laten voeren door degene die het drie jaar geleden geplaatst heeft, maar die geeft geen antwoord op mijn mails...
Volgens mij heb ik 10 jaar garantie op het sluitwerk maar zou niet weten hoe ik dit moet regelen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Mailtjes kunnen gemakkelijk genegeerd worden, een telefoontje of een bezoekje helpt meestal beter.
 

Fidler

  • #8
Nog even een terugkoppeling.
Heb inderdaad gebeld, na een paar keer proberen de juiste persoon te pakken gekregen en deze is langs geweest om het probleem op te lossen : hout was iets gaan werken en drukte iets te veel op het slot, ruimte iets groter gemaakt en werkt weer als voorheen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu