Dagkanten afwerken

Soprano74

  • #1
Beste klussers,

Tijdens het afsteken van oud behang brak een stuk pleisterlaag af en kwamen scheuren in het pleisterwerk tevoorschijn.

De foto geeft het probleem weer:



Zal ik al het loszittend pleisterwerk weghalen tot op het kalkzandsteen en dan met hoekprofieltjes rondom de dagkanten een nieuwe laag rood/goudband aanbrengen? De wanden die u ziet zullen wel achter 6cm PIR-isolatie + gipsplaat verdwijnen. Tevens zullen de dagkanten met speciale dagkantplaten worden afgewerkt. Kortom, het stucwerk hoeft dus niet super glad te zijn.

Wat te doen met het bovenstaande probleem?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Eerst de dagkantstukken plaatsen (evt. zorgen voor een luchtdichte aansluiting op het kozijn dmv speciale tape). De ruimte tussen de dagkantstukken en de muur volschuimen met FLEXIBEL purschuim. Daarna de voorzetwanden plaatsen.
 

Soprano74

  • #3
Dus als ik het goed begrijp hoeft er niets gestuced te worden? Kortweg de dagkanten haaks op het kozijn plaatsen met een luchtdichte aansluiting, dan de zaak achter de dagkant vol purren met flexibele pur waarbij de diepere delen zonder pleisterlaag worden opgevuld, en dan PIR/Gips-platen tegen de muur?

Is het dan verstandig om de scheuren in binnenwand bij het plafond nog wel even dicht te smeren met een flexibel vulmiddel alvorens de voorzetwand te plaatsen?

Merci
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Constructief voegt dat niets toe en esthetisch ook niet, want er komt een wand voor te staan. Maar als het een goed gevoel geeft kun je het wel doen. Alleen grote kans dat het vrij snel opnieuw open scheurt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu