Daalderop boiler verwarmt niet meer

Wkeulers

  • #1




Mijn boiler had een lekkende aansluiting. Ik heb de flexibele slang vervangen en nu lekt hij niet meer. Mogelijk is door de lekkage we een beetje water langs de aansluiting de boiler binnen gelopen. Hij werkt nu in ieder geval niet meer.
Ik heb met een spanningszoeker gekeken waar allemaal nog wel 220v op staat. Dat is alles tot aan de thermische zekering (tenminste ik denk dat dat dat zwarte kastje is waar die 4 draden aan vast zitten). Op de draden die de "tank" in gaan staat geen 220v (hoort dat wel??)

Weet iemand of dat inderdaad een soort zekering is, en zijn die nog verkrijgbaar? Of is het iets anders?

Als het duur gaat worden, koop ik denk ik een nieuwe boiler, weet iemand of die dingen ook zuiniger geworden zijn de afgelopen 20 jaar of maakt dat niet veel uit?
 

Wkeulers

  • #2
Ik heb inmiddels ontdekt dat aan de achterkant van dat zwarte doosje de resetknop zit. Die heb ik ingedrukt en... Nu komen er als ik de stekker er in doe kortsluitingsvlammetjes uit het staafje dat de ketel in gaat.


Er gaan 2 staafjes de ketel in en alleen bij diegene bij mijn vinger komen er vlammetjes uit. Ik heb de stekker omgedraaid in het stopcontact ( waardoor dus op de andere draad de fase zit zeg maar) en nu doet de boiler het weer zonder kortsluiting....

Weet iemand wat dat is en hoe dat gekomen is? Ik wil niet dat mijn keuken binnenkort een keer in de fik staat door dat ding....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik vermoed dat er vocht in de aansluiting heeft gezeten, vandaar dat de aardlek er uit klapte.
Na een paar dagen zou de aansluiting droog moeten zijn en geen aardlek meer mogen veroorzaken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu