CV-leidingen achter verlaagd plafond

Timstr

  • #1
Als beginnend klusser zit ik met m'n handen in het haar over het volgende:

Ik moet binnenkort een verlaagd plafond vervangen en wil van de gelegenheid gebruik maken om een aantal lelijk in het oog lopende CV-leidingen achter het plafond weg te werken. Het gaat om een leidingen naar een tweetal radiatoren die zich op dezelfde verdieping bevinden als de CV-ketel.

Nou heb ik van iemand begrepen dat de leidingen niet hoger mogen liggen dan de CV-ketel zelf, omdat het systeem anders niet goed ontlucht kan worden. Dit klinkt opzich logisch, ware het niet dat de huidige leidingen al hoger lopen dan de CV-ketel (namelijk hoog langs de muur) en het systeem altijd goed heeft gewerkt.

Hoe zit het nou? Kan ik de leidingen zonder probleem achter het plafond wegwerken of zal het toch anders moeten?

Alvast bedankt!
 

Fiesiekus

  • #2
Dat is geen probleem. Let wel op dat je geen knelkoppelingen op onbereikbare plaatsen wegwerkt. En een ontluchting op het hoogtse punt en op een bereikbare plaats is wel wenselijk.
 

Timstr

  • #3
Dank voor je reactie!

Ik overweeg flexibele kunststofleidingen te gebruiken; is het verstandiger om deze rechtstreeks op de radiatoren aan te sluiten, of eerst op het punt waar de leidingen verticaal gaan lopen over te laten gaan in harde (koperen?) leidingen?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat is prima als u maar rekening houd met de ontluchting.
 

Timstr

  • #5
Ik overweeg nu gebruik te maken van flexibele leidingen en de leidingen met behulp van een speedboor door gaten in de balken te laten lopen. Moet ik in dat geval nog op specifieke dingen letten?

Kan ik een gasleiding trouwens op eenzelfde manier wegwerken?
 

Xr8

  • #6
Altijd zorgen dat leidingen oplopen naar een hoogste punt, ketel, ontluchter of radiator.

De kunststof leidingen direct op de radiatoren aansluiten, geeft minder verbindingen. Hiervoor zijn diverse aansluit mogelijkheden.

Succes.
 

Timstr

  • #7
Ik liep gisteren even bij warmteservice naar binnen om wat materialen te bekijken en werd daar een beetje glazig aangekeken toen ik over mijn plannen vertelde: of ik vloerverwarming voor de bovenburen aan ging leggen.

Ik begrijp dat de situatie niet ideaal is, maar helemaal absurd is het idee toch niet?

Ik zal later vandaag wat foto's plaatsen om e.e.a. te verduidelijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu