CV ketel voor en nadelen van een kleine boiler

Fwalraven

  • #1
Hallo forumleden,

Ben nu in het bezit van Cv ketel met een voorraadboiler, ik dacht iets van 12 liter.

De nieuwe ketels zijn er met een doorstroomboiler van 1,5 liter.

Warm water heb ik alleen nodig om te douchen en warm water voor schoonmaak doeleinden. Afwas gebeurt in de vaatwasser.

Wat zijn eventuele voor enof nadelen van zo,n kleine boiler?

Frans
 

Xr8

  • #2
De ketel die u nu heeft houd water vast wat al 60 graden is, afhankelijk van bepaalde instellingen aan de ketel. Zodra u warmwater pakt dan zal er direct warmwater uit de boiler stromen. Voordeel is dat u wat sneller warmwater heeft dan met de ketels met een tapspiraal.

De meeste ketel werken tegenwoordig inderdaad met een tapspiraal, er word dan echter in de ketel ook iets warm gehouden, de warmtewisselaar of een voorraad vat. Dit om ook snel warmwater te kunnen leveren. Bij de moderne ketels is deze functie uit te schakelen met de juiste thermostaat. Dit om energie te besparen.

Of een voorraadvat of spiraal meer of minder energie verbruikt durf ik u niet te zeggen. Zelf plaats ik weinig ketels met voorraadvat, de meeste zijn uitvoeringen met tapspiraal, en mijn ervaring is dat het goed werkt. Maw de klanten die van een boiler naar een tapspiraat gaan horen we niet klagen over meer of minder warmwater.

Succes.
 

Chathanky

  • #3
Om een vergelijking te maken kun je uit de gegevens van elke ketel het jaartaprendement bekijken hoe hoger de procentuele waarde des te hoger het rendement.

Het voordeel met een voorraadvat is dat je minder last hebt van een temperatuursdip. Vaak is een voorraadboiler ook beter in de tapwachttijden.

Zoveel ketels zoveel verschillen er zijn in de gegevens. Even vergelijken bij de gewenste ketels en je kunt dit zelf als vergelijking mee tellen in je overweging.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu