CV ketel + indirect gestookte boiler bij luchtverwarming?

Tiesr

  • #1
Hallo allen,

Dit is mijn eerste post op dit forum. Ik ben bezig met een verbouwing en heb wat advies nodig over een te kiezen CV installatie.

Huidige situatie: vrijstaande woning met Brink luchtverwarming. Deze ketel staat in de kelder metuitstroomopeningen door het huis en functioneert prima. Op de zolder staat een grote warmwaterboiler, die de warmwatervoorziening regelt voor het hele huis.

Op de zolder hebben we geen verwarming. Ik wil graag op zolder verwarming plaatsen middels radiatoren (en de luchtverwarming uit de kelder intact houden). Er is een redelijk grote vraag naar warm water in de woning.

Is het slim (of kan heb überhaupt) om de boiler op zolder te vervangen door een CV ketel, die de warmte regelt op zolder middels nieuw te plaatsen radiatoren, en daar dan ook een grote indirect gestookte warmwaterboiler te plaatsen, die voor alle ruimtes de warmwater voorziening regelt?

Ik kan natuurlijk prima een installatiebedrijf uitnodigen om met me mee te denken, maar vind het zelf ook leuk om hier over na te denken. Met betrekking tot CV ben ik nog geen grote kenner, vandaar mijn eerste post. Ik hoop dat ik wat reacties krijg met goed advies, waar ik vervolgens wat van kan leren.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Je idee kan prima worden uitgevoerd.

Maar hoe oud is de boiler op zolder? Is ie aan vervanging toe? Anders is het wel een enorme uitgave, voor verwarming op zolder. Misschien kun je het geld in isolatie steken, dan wordt het ook een stuk warmer op de zolder...
 

Xr8

  • #3
Kan prima, je hebt tegenwoordig ook genoeg cv wandketels welke voldoen aan cw6 warmwater. Een ketel met losse boiler is ongeveer 2x zo duur.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu