CV ketel bijvullen met lage druk

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb een probleem met de bijvulling van mijn Valiant CV ketel.

Probleem: Bijvulling geschied via een radiator op de mijn eerste etage. De ketel staat in de solder. Ik woon op 3 hoog dus ketel staat op 4! Ik kreeg de druk maar niet boven de 1.5 bar en daarom word alle warme water niet heet genoeg. Verwarming word wel heet genoeg.

Zou enige iemnand weten hoe om deze probleem makkelijk op te lossen. Alvast bedankt!
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
wat doet je druk als het warm word??
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Cobus,fixeer je niet te veel op de druk,1,5b werkdruk voor je cv is goed,als je alleen het warmwater aan zet,moet het toch heet worden,met te lage druk kreeg je het geval als je koudwater bij mengt dat hij Dan koud wordt!!!!Draai eens alle radiatoren dicht ,en check dan nog eens het warmwater!!

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Waarschijnlijk heb je een ander probleem met je ketel, de enige reden dat een ketel een hogere druk als 1 bar nodig heeft is dat het water niet gaat koken. In elk geval niet bij de temperaturen van 90/95 graden. Indien je ketel (die op de 3e verdieping staat) op 1,1 / 1,2 bar staat dan is dat prima. Mogelijk probleem afhankelijk van het type: Omschakelvantiel Waterwisselthermostaat Membraan watergedeelte. Het kan echter wel zo zijn dat de druk op de waterleiding te laag is om de ketel goed in te kunnen schakelen.

Dat kan zeker bij een Vaillant ketel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu