CV inruil

Marc_A

  • #1
Hoi,

Ik heb een huis gekocht met een HR ketel van Nefit uit 2003 die op een nogal vreemde plek hangt (buiten in een afgedekte/geïsoleerde put). Ik wil eigenlijk de ketel naar de zolder (bij het expantievat) gaan verplaatsen.

De ketel zou dan bijna recht boven de badkamer komen. Mijn idee was om dan meteen die lelijke badgeiser te vervangen die nu meteen naast het bad hangt.

Weet iemand of het mogelijk is je CV in te ruilen en te vervangen voor een combi ketel? Lijkt dit jullie overigens een verstandige verplaatsing met de beperkte info die ik nu geef?

Alvast bedankt,

Marc
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Alhoewel ik over de details niet kan oordelen, lijkt me de voorgenomen wijziging zeer zinnig. Een ketel buiten is niet bepaald ideaal, en een geiser in de badkamer is in vele situaties nog eens gevaarlijk ook, een en ander afhankelijk van type geiser en omstandigheden.

Over het al of niet mogelijk zijn van een inruil kunnen we je echter op dit forum niet van advies dienen. De vakmensen hier doen geen aanbiedingen, en een dergelijke ruil zal er geheel afhankelijk van zijn, of een leverancier nog iets ziet in de nu aanwezige ketel. Voor vragen over eventuele inruil zul je dus bij een installateur in je omgeving moeten zijn.

Op het forum kun je dus wel verder overleggen over hoe je een en ander zou kunnen realiseren, voorzover je het zelf gaat doen. Niet over merken, typen en prijzen van de nieuw aan te schaffen ketel. :wink:
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #3
Verplaats de bestaande ketel naar de zolder en koop er een indirectgestookte cv boiler bij van 80 of 120 ltr.
Deze boilers zijn aan te sluiten op je cv ketel en je hebt nog meer warmwater dan van een doorsnee combiketel.

Suc6
 

Marc_A

  • #4
Dank voor de tip, kun je ook aangeven hoe dat met een indirect gestookte cv boiler werkt, hoe werkt zoiets samen met een HR ketel?
 

Fiesiekus

  • #5
Welk type Neftit HR heeft u? In de installatiemanual staat vaak uitgelegd of en hoe een boiler kan worden aangesloten. Heeft u die manual nog?

Zit vaak achter frontklep van de ketel of in een enveloppe achter een buis gestoken o.i.d.
 

Marc_A

  • #6
Dat moet ik dan binnenkort bekijken, krijg eind van de maand de sleutel pas, maar ook zo zonde wanneer je dan alles nog moet bedenken. Zal binnenkort nog weer een bezoekje aanvragen met de makelaar en hier ook even naar kijken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
Gerelateerde onderwerpen
Radson inruilen voor een andere ketel

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu