CV druk sifon lek, monteur of zelf oplossen

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo Ben, met veel belangstelling heb ik veschillende adviezen van je bekeken om mijn probleem met de CV druk op te lossen. De druk daalde van 2 naar 0.5 in 4 uur. Eerst maar eens de sifon los gehaald en warempel, hier drupt iedere 2-3 seconde een druppel uit. Dit lijkt dus het probleem, hoe los ik dit nu op?

Is het een kwestie van monteur vertellen dat dit het probleem is of kunnen we dit zelf oplossen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hans,heb je dit gecheckt met de ketel uit?want als je ketel werkt,druppelt ie altijd!! als het drukverlies inderdaad uit je ketel vandaan komt,dan is bijna altijd je warmtewisselaar lek,maar een pakking zou dit ook al kunnen veroorzaken,Wat voor ketel is het?

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hallo Ben, helaas, met de ketel uit druppelt de sifon op een gegeven moment niet meer. Warmtewisselaar gecontrolleerd, deze was nat over de hele lengte, bij lekkage zou je dit op één punt verwachten. Nadat de warmtewisselaar droog gemaakt was, met de ketel uit en de druk op 1.8 bar lekte de sifon niet meer. drukvat klinkt ook goed. Ik ben bang dat we moeten graven, op zoek naar een lek (er loopt een verwarmingsleiding naar de garage en één onder de kamervloer zonder kruipruimte). Heb je nog tips hoe ik een GEDEELTE van de installatie kan testen zonder te graven???

Ketel is overigens een Nefit HR Ecomline uit 2000.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Hallo Ben, is het een optie om de bijvulkraan een heel klein beetje open te houden om zo te voorkomen dat er iedere 4 uur bijgevuld moet worden? (Druk gaat iedere 4 uur van 2 naar 0). Of heeft dit meer na- dan voordelen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
hans,pas daar mee op,als je slang heet wordt knalt ie eraf!!!!je kan beter de gedeeltes afsluiten wat je niet kan controleren,steeds water bijvullen betekend ook dat er steeds zuurstof in je installatie komt!!

gr.Ben
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu