Convectorput plintverwarming

Arievdberg

  • #1
Graag jullie advies, wij zijn het 45 jaar oude rijtjes huis van mijn dochter aan het opknappen. De muur tussen de kamer en de keuken is weggehaald. Nu resteert een l vormige kamer waarin ook de keuken wordt ingebouwd. Totale oppervlakte is circa 33 m2 en de kamer is 2.5 m hoog.
De vloer wordt nog geïsoleerd met 6 cm pur isolatie en een dampwerende folie op de grodem vvan ed kruipruimte.
Aan de voorkant van de kamer is een dubbelglas raamkozijn van 2.50 breed en circa 1.70 hoog. Hieronder een dubbelplaatsraditor geplaats over de de volle breedte.

Het raam aan de achterzijde wordt vervangen door een kozijn met openslaande deuren (2* 90 cm) en aan beide zijden een vast raam van circa 30 bij 200 . Hierboven een raam van 250 breed en 40 cm hoog. alles HR ++ glas.

Nu wil ik voor de openslaande deuren een convectorput plaatsen. Ik kan er een overnemen van circa 15 jaar oud, waarvan de kunststofbak 67 cm hoog is . Dit houdt in dat deze op de grond van de kruipreuimte komt te staan. De convector zelf is 2000*10*6

Onde keuken zou ik dan plintverwarming willen plaatsen

Nu mijn vragen:
* kan het kwaad als de kunststof bak van de convector op de grond van de kruipruimte staat ?
* de bak kent reeds een islotatie van circa 3 cm. Ik wil hem in de kruipruimte verder isoleren door een bak van purisolatie te maken en daar de convectorbak ahw in te laten zakken.

* de convector heeft enkele kleine roestplekjes maar functioneert uitstekend, zijn er nadelen om een 2e hands te plaatsen? Waar zou ikd an op moeten letten

* volgend mij loopt de plint isolatie mee met hert warmwater van ed cv. kaniik gewoon een warmteberekening maken van circa 70 kw M3(= circa 6000 kw) en dan de waarde van de conventionele radiator, de convector en de plintverwarming bij elkaar op te tellen ?

* op het forum heb ik (dacht ik) gelezen dat je de convector in de put aan de kant van het koude moet zetten , dsu aan de kant van de deuren . Klopt dat ?

* Ook gelezen dat je er schotten in zou kunnen zetten voor de luchtstroom, wat betekent dit ?

Alvast bedankt
Andere dingen waar ik nog op moet letten
 

Fiesiekus

  • #2
Al je veronderstellingen kloppen wel. Put op de grond is geen probleem, als ie maar droog blijft aan de binnenkant.

Een beetje roest is geen enkel punt.

Vermogens kan je optellen maar let op: een convector gaat pas bij hoge CV-temp. z n maximale vermogen afgeven, in combinatie met lage temp. (vloer)verwarming kan ie dan wel eens flink achterblijven.

Convector aan de koude kant of in het midden. Altijd een lengte schot toepassen, dwars daarop kan ook ter stabilisatie van het lengteschot; zie ook Schotten in convectorput verhaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu