Convectorput plaatsen in houten vloer

Zappo

  • #1
Hoi,

Ik ben van plan een convectorput te plaatsen voor de openslaande deuren van onze jaren 30 woning met een houten vloer op balken. Omdat de kruipruimte erg laag is (40 cm tot aan de bovenzijde van de vloerbalken) is mijn keuze gevallen op een Canal Compact R1.5 van Jaga met een lengte van 2.58m . Dit is de enige put is die ik heb kunnnen vinden die ondiep genoeg is om nog te passen.

Omdat de hoh-afstand van de vloerbalken 70 cm is is mijn plan een raveling aan te brengen zoals aangegeven in onderstaand plaatje. De rode balken zijn de bestaande vloerbalken (overspanning ca. 3.5m), de grijze zijn de raveling die ik voor ogen heb. Deze verbind ik met raveeldragers tussen de bestaande vloerbalken. Deze vloerbalken hebben een kopmaat van 7x17 cm. Mijn plan is om voor de raveling balken in dezelfde maat te gebruiken.



Nu heb ik een aantal vragen waarop ik het antwoord niet (geheel) heb kunnen vinden, en waarvan ik hoop dat jullie ze kunnen beantwoorden.

- Is deze constructie de juiste manier om de put te op te hangen?
- Wat voor soort hout is geschikt voor de raveling in de kruipruimte? Is vuren een optie? De kruipruimte is droog en voorzien van werkvloertje, dus ik voorzie geen vochtproblemen.
- Is het voldoende om alleen de kopse kanten van deze balken in de menie te zetten? Of moeten ze geheel behandeld worden?

Gr,

Martin
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De constructie is niets mis mee.
Als de kruipruimte zo droog is heeft het weinig zin de koppen van de balken in de verf te zetten, mag wel maar de balken hoeft niet, de bestaande balken zijn zo goed als zeker niet in de verf gezet.
Dezelfde soort hout gebruiken als de andere balken, die zijn voor 99,99 % van vuren.
 

Zappo

  • #3
Bedankt voor je antwoord. Prettig om te horen dat de draagconstructie kosher is. Wat betreft de vloerbalken, ik weet niet precies welke houtsoort het betreft. Als in de jaren 30 voornamelijk vuren werd gebruikt dan lijkt me aannemelijk dat ik dat ook onder vloer heb liggen. De kleur is donkerbruin, dus vermoedelijk zijn ze wel met iets behandeld.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Waarschijnlijk zijn ze behandeld met een soort van impregneermiddel, de keus is aan u de nieuwe balken ook te behandelen hoewel ik me afvraag of het wel nodig is gezien de droge kruipruimte.
Ook in de jaren 30 werd er vurenhout gebruikt als balklaag..
 

Zappo

  • #5
Ok, ik denk dat ik de balken in dat geval gewoon onbehandeld laat. Mede omdat ze nergens in contact komen met een muur. Bedankt voor de info!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
Bekijk ook even of je gebruik gaat maken van een L-kader of een Z-kader.
Het standaard L kader ligt tussen de vloer dus je moet de afwerkvloer goed
afwerken om geen naden tussen de put en de vloer te zien. Bij een Z kader
ligt ket kader voor een klein deel boven op de vloer wat de afwerking
makkelijker en misschien ook mooier maakt. Bel anders even naar Jaga NL.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu