Convector nieuw kleurtje geven

DarkAngel17968

  • #1
Hoe ga ik het best aan het werk om een metalen convector van een nieuw kleurtje te voorzien? Schilderen, spuiten,...?
 

Fiesiekus

  • #2
Spuiten.
 

DarkAngel17968

  • #3
Akkoord, maar waarmee ga je aan de slag om te ontvetten, grondlaag te geven etc... of is gewoon proper afwassen voldoende? Is het aangewezen om een radiatorlak te gebruiken of is dit bij een convector niet echt nodig?
 

Fiesiekus

  • #4
Als er al een lklaag opzit, volstaat grondig ontvetten, met een goed middel. Heilige Marcus bijv.

Ik heb tig radiatoren met een goede alkydverf gespoten; niets speciaals.
 

EGeen

  • #5
Ook al zou je met marcus ontvetten, altijd schuren, vooral met een convectorrooster die toch belopen wordt. (Hier ga ik vanuit)

- Idd zit er een laklaag op, schuren en ontvetten en 2 keer overspuiten met een pu-lak
- Geen laklaag op? Eerst zien wat voor materiaal.. Gegalvaniseerd metaal, aluminium etc hebben een aparte en andere primer nodig dan gewoon ijzer dat voor radiatoren wordt gebruikt. 1a2 keer primer, 2a3 keer aflakken met pu.
 

DarkAngel17968

  • #6
Er zit een laklaag op. Het is een badkamerconvector die aan de muur bevestigd is en wordt dus niet belopen. Even schuren met staalwol 000, ontvetten/afwassen en 2 x aflakken moet dus volstaan...
 

EGeen

  • #7
Eerste heel goed schoonmaken met de heilige marcus zoals iedereen het hier noemt. Verder in stofvrije en droge ruimte spuiten. Zou gewoon beetje schuren met korrel 280 ongeveer.

Verder is een normale acyllak wel goed (vergeelt minder snel) Evenuteel PU als er nog eens wat op aan wordt opgehangen etc. (kleding etc). Idd 2x fijne laag afspuiten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu