Controle lekkage hangend toilet

Miranda89

  • #1
Goedemorgen klussers,

Enkele dagen geleden heb ik een hangend toilet opgehangen in de badkamer. De montage van het inbouwreservoir en het voorzetwandje heb ik laten doen.

Alles verliep vrij soepel en met wat afwasmiddel floepten aan- en afvoerbuizen gemakkelijk in elkaar. Alleen bij het punt "doe een proefspoeling en controleer op lekkage" weet ik niet precies hoe ik dat moet doen, want ik kan nu toch niet meer achter het voorzetwandje?

Als ik doorspoel, komt er geen water tussen voorzetwand en toilet vandaan, maar hoe weet ik nu of mijn voorzetwand niet volloopt (overdreven natuurlijk)? Is er een manier om dat te controleren? Want ik heb miet zo'n zin in vochtplekken op het plafond.


Bedankt alvast,
Miranda
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als ik het goed heb zijn die potten zo gemaakt dat een lekkage tussen pot en wandaansluiting eigenlijk in de pot zit, hier door loopt het water dan tussen wand en pot aan de onderzijde langs, je ziet het dus direct.
Dat is ook de reden dat je bij het afkitten van de pot tegen de wand de onderzijde nooit kit.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Mijn Subway bleef maar lekken na de montage. Zelfs een nieuw manchet besteld rn gemonteerd (omdat ik dacht dat hij iets te kort zou kunnen zijn). Bleek het een ordinaire bakfout, met dus lekkage ín de pot. Uiteraard om kunnen ruilen, maar de tijd die het gekost heeft... :-|
 

Miranda89

  • #4
Aha, dus als er geen water tussen wand en pot uitkomt, dan kan ik er vanuit gaan, dat ik het goed gedaan heb?
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Heb het filmpje niet bekeken maar de meeste redenen van een lek aan een inbouwreservoir is het niet ontbramen van de buizen, of het te kort afzagen
braampjes of geen glijmiddel gebruiken kan er voor zorgen dat het rubber wordt weggedrukt maar zelfs dit loopt meestal naar de pot toe en zal onderaan zichtbaar worden.
Een fout in een pot komt zelden voor en is zichtbaar aan de buitenkant.
Zal me er niet te druk overmaken daar de pot al gemonteerd is, en mocht het gaan lekken dan is het vaker aan de onderkant van de pot dan in het inbouwwerk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu