Contactgeluid isoleren verdiepingsvloer

Robert R

  • #1
Ik sta op het punt om de planken van een verdiepingsvloer te vervangen met underlaymentplaten. De reden hiervoor is dat de oude vloer zeer slecht is en met de platen er bovenop ik te hoog uit kom. Het plafond onder de vloer zit gelijk tegen de balklaag aan en tussen de balken zit isolatie.

Met de warmte isolatie zet het ook wel goed, echter aan contact geluiden moet ik nodig wat doen. Nu had ik het idee om boven op de balken bouwvilt (of nog beter rubber) te nagelen en dan de underlaymentplaten er op? Heeft iemand hier ervaring mee? Of een andere oplossing om contactgeluiden te isoleren.

Ik hoor het graag.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het lijkt me beter op de underlayment het geluid te isoleren dan er onder, op de underlayment zijn er diverse mogelijkheden, o.a. de bekende groene platen.
Laat u informeren bij een bouwmaterialenhandel, daar weten ze waar ze over praten en kunt u de diverse mogelijkheden met elkaar vergelijken.
 

Roman

  • #3
Feitelijk is Robert zijn idee, wel goed. Je kunt beter onder de massa iso aanbrengen.
De massa is in dit geval dus de underlayment (neem dan wel 15 mm op z'n minst)

Bouwvilt, rubber, aggloschuim, wol of wat ook op de balken kan maar dan zul je wel eerst het verwachte gewicht per m² moeten bereken. Dan een verend materiaal eronder welke berekend op dat gewicht ietsjes ingedrukt wordt (10% ong) waardoor dus een echte "veer" onstaat (welke op en neer kan).

Hierdoor onderbreek je contact geluid voor een deel. Zorg wel er voor dat je nieuwe (zwevende) vloer niet met de randen tegen de wanden aandrukt.

Een laag groene platen op de underlayment is voor egaliseren en deels ontkoppelen van contact geluid.
Kijk ook eens naar het plafond eronder, of daar enige massa in zit en of de isowol OP de platen ligt zodat deze minder mee gaan trillen wanneer er trillingsgeluid van boven komt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu