Constructie OK? Houten schuur dicht tegen stenen garage

Stofkapje

  • #1
Beste Medeklussers,

Mijn achterbuurman wil graag een schuur bouwen in zijn achtertuin. Alleen deze schuur komt vlak tegen de achterkant van mijn garage aan. Op zich heb ik daar geen problemen mee maar had nog wel een vraag over de constructie:

Hij wil graag een houten wand maken die parallel komt te staan met de stenen achterkant van mijn garage. Deze wand wil hij aan twee palen bevestigen die tegen mijn garage muur komen te leunen. Je krijgt dan een ruimte van ongeveer 15cm tussen mijn stenen garagemuur en de houten wand. Mijn vraag is of dit problemen kan geven met afwatering of mogelijk andere problemen?

Voor de duidelijkheid heb ik geprobeerd om een simpel overzicht te geven van de situatie (bovenaanzicht).

Graag jullie reactie.

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou aan de bovenkant iets maken dat de muren droog blijven van de regen. Dan kan je beter die spouw smaller dan 15 cm maken. Ik zou ook voor voldoende ventilatie zorgen.
 

Stofkapje

  • #3
Hoi Wgb,

Dank voor je reactie. Het was eigenlijk niet mijn bedoeling om de bovenkant dicht te maken. Wil eigenlijk het liefst niets tegen mijn muur aanhebben (afgezien van de 2 palen). Denk je dat dit een probleem wordt? Ik denk dat het hout meer te leiden heeft van regen dan mijn stenen muur.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je teller staat op 10. De huisregel op dit Forum is om in deze situatie quote niet te gebruiken.

Leer nou van mij maak geen ruzie met je buren maar denk met ze mee.
:wink:
 

Stofkapje

  • #5
Wgb,

Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Ik ben (was) alleen wat ontstemd omdat de buurman zonder te overleggen al in mijn achtermuur had geboord. Hiervoor heeft hij zijn excuses aangeboden. Na overleg is deze constructie eruit gekomen. Ik wilde alleen nog even verifiëren of het echt geen problemen zal geven. Maar mag ik de conclusie trekken dat ik mij geen zorgen hoef te maken?
 

MvanV

  • #6
Ja, dit kan problemen geven. Er kan water in komen dat langs die balkjes tegen je muur kruipt en daar is weinig wind en zon om te drogen.

Het is beter als hij zijn dak doortrekt tot tegen het jouwe, en dan een lap dakbedekking oid tot over jouw dak maakt. Er komt dan geen vocht meer van boven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu