Condenswaterafvoer

Conradus

  • #1
Ik wil m'n Vaillant VCW 242 vervangen door een HR ketel. Er is echter geen mogelijkheid het condenswater eenvoudig af te voeren. Misschien wel door het dak via de pannen en dan in de goot. Kan dit, mag dit en bovenal is het verstandig? Heeft iemand nog een advies welke type en welk merk zijn aan te raden en welke gemakkelijk op de bestaande aansluitingen zijn te maken?

groet,
 

Klorissa

  • #2
Ik zou dit zeker niet doen.Het is slecht voor de goot en als het gaat vriezen heb je echt een probleem in de vorm van een waterballet.dus toch even goed nadenkenje kunt ook een ketel kopen met een verbeterd rendement
 

Pepjo

  • #3
Conradus schreef:
Heeft iemand nog een advies welke type en welk merk zijn aan te raden
Daar doen we op dit forum niet aan, daar zijn consumentensites voor.
Zie ook de forumregels.
 

Fiesiekus

  • #4
Het mag niet. Volgens voorschrift moet de condensafvoer op een rioolaansluiting komen die naar een waterzuivering leidt. Dat geldt ook als het moeilijk zo'n aansluiting te maken; dan maar moeilijk.
 

Vollenhove

  • #5
Als alternatief kun je een condenspompje gebruiken, daarop sluit je een persleidinkje aan van ca. 10mm doorsnede en je kunt er meer dan 20 meter aanknopen zodat je dan wel ergens een aansluiting op het riool kunt maken.

Mvg Vollenhove
 

Conradus

  • #6
Hoe moet ik me dat precies voorstellen? Hoe heet zo'n ding en kan ik daar b.v. een slang aan koppelen? Koekt het uiteindelijk niet teveel aan en veroorzaakt het weer een verstopping?

groet
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #7
Google eens met condenswaterpomp .

Dat zijn pompjes met een vlotter erin die het water weg pompen via een slangetje (rond 10mm) van 20 mtr,naar een dicht bij zijn de rioolafvoer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
5
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu