Condensvorming inbouwreservoir toilet

Eov

  • #1
Weet iemand een oplossing tegen condensvorming op het inbouwreservoir?

In ons toilet bleek (nadat we de hele ombouw hadden gesloopt) sprake van condensvorming, met 'lekkage' als gevolg. Nu we het piepschuim rondom het reservoir hebben weggehaald en de ombouw weg is, is er geen condensvorming meer. Iemand een logische verklaring? De één zegt dat je de ombouw moet ventileren, de ander zegt dat je het reservoir beter moet isoleren.

Het toilet is aangesloten op een waterleiding in de muur (dus geen ventilatie vanuit de kruipruimte). Het water komt vrijwel rechtstreeks van buiten en dus erg koud (we hebben ook een condensprobleem bij de watermeter in de kast naast het toilet). Het toilet is inpandig en daarmee bijna kamertemperatuur. Verder is het reservoir de Praxis Adriatico (misschien isoleren deze goedkopere bouwmarktresevoirs minder goed dan de duurdere merken?)

We maken de ombouw pas dicht als we zeker weten dat het probleem verholpen is, dus alle tips en verklaringen voor het probleem zijn welkom.
 

Ceevee

  • #2
Condens treed op bij een koud voorwerp (stortbak vol koud water) in een warme vochtige omgeving. De warmte in de ruimte om je inbouwreservoir is te verklaren door de omgevings temperatuur, maar de lucht in deze ruimte zou droog moeten zijn (geen ventilatie dus geen aanvoer van vochtige lucht), er is dus op een andere manier vocht in deze ruimte gekomen. Misschien heeft de aansluiting tussen toiletpot en reservoir iets gelekt. Kijk ook de stortbak goed na op scheurtjes, het water uit een minimaal lek verdampt vlug nu de ombouw verwijderd is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu