Condens op raamkozijn

Sleepinghero

  • #1
Goedemorgen,

Wij hebben onlangs de spouwmuur laten isoleren. En wat valt nu op, er zit erg veel condens op de aluminium raamkozijnen, terwijl we hier anders nooit zoveel last van hebben gehad. Bij de ene raam is het wat erger als de ander. Is hier nog een of ander foefje voor om dit gedeeltelijk te voorkomen of is het gewoon behelpen met een doek? Helaas het geld niet voor om alle kozijnen te vervangen. Alvast bedankt voor de tips (als deze er al zijn voor dit probleem).
 

Harry Bols

  • #2
Meer ventileren denk ik. Zou het kunnen dat je binnenspouwblad minder vocht transporteert omdat hij is afgesloten door de isolatielaag? Zitten er eps korrels in de spouw?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Waarschijnlijk toch omdat je hebt laten isoleren. Er is in de kamer nu iets minder warmte nodig om het zelfde comfort te krijgen. Grenzen van wel of geen condens zijn zeer kritisch.
Je zou de temperatuur en de luchtvochtigheid is kunnen meten.
 

Sleepinghero

  • #4
@harry, er zijn inderdaad eps korrels in de spouw gespoten. Ik zal eens een hygrometer aanschaffen om te kijken wat de waardes zijn. Maar om met deze buitentemperaturen constant een raam open te laten staan zie ik eigenlijk ook niet zitten. Wat zijn de beste waardes wat betreft de luchtvochtigheid?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Heel veel info op deze site: luchtvochtigheidhuis .nl. Zij geven tussen 40 en de 60% op.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Gisteren stond er bij ons na een koude nacht ook vocht in het raamkozijn. De RV in huis is 40%, dus niet hoog.

Maar heb je (net als wij) rol- of plissé gordijnen vlak voor het raam hangen? De ruimte tussen glas en gordijn wordt dan niet geventileerd. :wink:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Met deze site kan je zien hoe laag de temperatuur van de betreffende oppervlakken zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu