Condens binnenkant raam

Ciedric

  • #1
Gisteren ontdekte ik condens aan de binnenkant van de ramen in mijn slaapkamer. Je voelt het vocht vooral bij de aansluiting glas/kozijn en trekt dan langs de randjes naar boven. Ik heb dubbelglas in houten kozijnen. De raampartij bestaat uit twee grotere ruiten met houten omlijsting en in het midden een raam dat naar buiten opent met daar onder een klein ruitje ter opvulling, een foto volgt.

Al snel bleek ook een klein stukje muur nat te zijn. Onder mijn vensterbank en bij het raam zelf. Zo te zien lekt het al een tijdje want ik zag overal zwart zitten, schimmel wellicht? Ik kon het er met een droge doek redelijk gemakkelijk af krijgen.

Buiten lijkt alles droog te zijn. Nu dacht ik eerst aan ventilatie problemen? Ik heb het raam open laten staan met de verwarming op z'n max. zodat het zou kunnen verdampen. Het bleef eventjes weg maar kwam toch terug. ook met het ventilatierooster zitten spelen maar zo wel open als dicht heb ik hetzelfde resultaat.

Nu ben ik opzoek naar tips! Het is een koophuis dus eventjes de woningbouw bellen heeft geen zin :P
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Maak een foto buiten van de onderzijde van het glas.
Dus van de lat /strip waar het glas mee vast zit.
En eentje als het glas beslagen is.
 

Ciedric

  • #3
Ga ik doen!!!
Het beslagen glas ziet er niet uit als je op een raam uitademt. Je ziet op de uiteinden echt druppels zitten.
 

Ciedric

  • #4
Geen condens meer, kozijnen zijn koud maar droog, muur idem. Denk dat het condens niet weg kan door de vitrage en het rolgordijn. Rolgordijn de hele dag een flink stuk opgerold en geen condens/vocht meer.


Links in de hoek naast het houtwerk was de muur ook vochtig, ter hoogte van de haakjes.
 

Ciedric

  • #5
Tot nu toe werkt het oprollen van het rolgordijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu