Code FH bij Bosch-Junkers ZWE

Nyntje84

  • #1
Wij hebben sinds een paar weken problemen met onze CV-ketel (Bosch Junkers ZWE 24-1). Als we 's ochtends gaan douchen dan doet hij het gewoon en als de ketel koud is en we zetten de verwarming aan gaat het meestal ook goed, maar met name als hij warm is dan slaat hij af en geeft hij de code FH. We resetten hem dan en meestal doet hij het dan weer eventjes, maar uiteindelijk slaat hij toch elke keer weer af. Onze loodgieter kent het probleem niet en weet niet waar hij moet beginnen, kent een van jullie deze code en hebben jullie een idee? We kunnen ook nergens een handleiding vinden. We hebben de ketel bijgevuld en toen ging het 1 dag goed, maar daarna sloeg hij toch weer af, dus dat lijkt het probleem niet te zijn.

Bedankt voor de hulp!
 

Nyntje84

  • #3
Aha, bedankt!

Tja, het lijkt erop dat m'n loodgieter maar alle suggesties door moet lopen en moet kijken wat de oplossing is. Als ik het goed begrijp kan hij het beste beginnen met de ventilator en de rookgasafvoerbuis en desnoods het vervangen van de drukverschilschakelaar. Ik denk dat hij dan gaat voorstellen om er helemaal een nieuwe ketel in te zetten, hij vindt de ketel maar niks en heeft eerder al veel moeite gehad om nieuwe onderdelen te vinden. Ik hoop maar dat dit snel opgelost is.

Groetjes, Nynke
 

Feske

  • #4
Hoi

van de rookgasventitator kan hij het drukverschil meten en kijken of dit overeen komt met het drukverschil van de luchtdrukschakelaar maar zeker ook de vent ff schoonmaken, daarnaast kan het ook eventueel de ionisatiepen zijn.

succes !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu