Code 2F op Nefit Ecomline HR-ketel

Henry092

  • #1
Mijn Nefit Ecomline HR-ketel slaat tijdens warmwaterafname in een soort noodloopprogramma. De displaycode verandert dan van =. naar 2 (niet knipperend, dus volgend de manual géén storing!!) en de servicecode is dan F. Het uitstromend water is dan minder heet en als je daarna de thermostaat hoger zet, slaat de verwarming ook niet meer aan. Ook blijft een relais in de UBA telkens klikken daarna. Resetten is de enige remedie maar het probleem komt weer terug zogauw je weer warm water gebruikt.
Weet iemand hoe ik dit probleem kan oplossen?
 

Freekcv

  • #2
Wat is de cv druk in de installatie?
 

Henry092

  • #3
De druk is 2 bar, de temperatuur komt overigens niet boven de 45 graden uit.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #4
Kan de saftysensor zijn deze zit links onder de ontsteking in de wisselaar. Is een natte sensor. u kunt hem na meten met een multimeter. De waardes staan in de installatie instructie.
 

Henry092

  • #5
Dank voor uw reactie.
na de installatiehandleiding nog eens gelezen te hebben dacht ik ook aan de retoursensor. Dit omdat die zowel de tapwatertemperatuur regelt als de flow van de cv. Kortom, lijkt me handigst misschien om beide sensoren maar even door te meten. Kan dit terwijl de sensor gemonteerd zit op de aansluitpennen (op 1 temperatuur weliswaar dan) of is het noodzakelijk om de sensoren te demonteren en op verschillende temperaturen te testen?? En heb ik nieuwe pakkingringen of iets dergelijks nodig ?
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #6
Sensor gewoon laten zitten, dan de stekker los trekker van de sensor en hem meten. Als u de sensoren eruit wil draaien eerst aftappen zijn natte sensoren.
 

Henry092

  • #7
Oke Arie, dank je voor de info. komt er dus op neer als de weerstand bij de op dat moment heersende temperatuur goed is, hij bij andere temperaturen waarschijnlijk ook goed is. Stel ik moet een sensor vervangen, moet ik er dan nog pakkingringen bijkopen?
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #8
Inderdaad zoals u zegt klopt het. En nee er hoeven geen pakkingen bij gekocht te worden, er zit een o-ringetje bij.
 

Henry092

  • #9
Ik heb alle sensoren doorgemeten en het bleek de retoursensor te zijn. Alles werkt weer zoals het hoort! Bedankt voor het meedenken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu