Code 2 Nefit HR Combi 21H

Csjah

  • #1
Hallo

Ik ben bezig met een verbouwing en heb een aantal radiatoren bij geplaatst en verplaatst. Alles is aangesloten en heb de installatie gevuld en ontlucht.
Nu ik de ketel aan doe, gaat hij na een 15 sec op code 2 staan. Na een poos gaat de 2 weg en komt gelijk weer. En hoor daarbij ook een klik... Wat kan dat zijn. In de handleiding staat iets met doorstroming of teveel lucht, maar heb alles netjes ontlucht. Wie kan me helpen?

Alvast bedankt!

Groet jaap
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Circulatieprobleem.

lucht, teveel weerstand i/h systeem, pomp defect/slecht, stromingsschakelaar defect.

werkte alles voor de werkzaamheden vlekkeloos dan zijn optie 1 en 2 de meest voor de hand liggende, goed ontluchten, ook rechtsbovenop de wisselaar met de driewegklepp wisselend in cv en ww stand, en zorg voor voldoende geopende radiatoren.
 

Csjah

  • #3
Ja voor de verbouwing werkte het prima. Wat kan ik aan die weerstand doen? en wat veroorzaakt dat?
 

Csjah

  • #4
Hoe ontlucht ik het beste? en waar zit de driewegklep? en hoe bedien ik die?
dank voor het antwoorden.
 

Xr8

  • #5
Weerstand kan ontstaan doordat alle radiator kranen of teveel ervan zijn dicht gedraaid. Ontluchten met de stekker eruit en de radiatorkraan dicht. Nu eerst alle radiatoren ontluchten totdat er water komt.

Bij 21H gaat het denk ik om een Turbo, hierbij zit op de warmtewisselaar ook een ontluchter, zet deze ook eens open. Bij deze toestellen kan lucht vervelend zijn, het kan best even werk zijn voordat de ketel het weer goed gaat doen. Tevens zit er achter bij de pomp een automatische ontluchter. Controleer even of deze geopend is.

Succes.
 

Csjah

  • #6
Ik heb alle kranen dicht... Moet ik dus eerst alle kranen dicht doen, dan elke radiator ontluchten? en dan weer open zetten? of begrijp ik het nu verkeerd.
Het is inderdaad een turbo en heb de ontluchter al open gehad. er komt water uit, geen lucht. Ik heb die automatische ontluchter nog niet ontdekt. Achter de pomp zei je he?

Ik heb wat leidingen verlegd en nieuwe radiatoren aangesloten. Kan dat niet de oorzaak zijn?

Groet
 

Jimmy78

  • #7
Probeer de hand ontluchter op de wisselaar niet te gebruiken. Deze is waarschijnlijk weinig of nooit open geweest. Als je die nu al los krijgt dan is het goed mogelijk dat ie niet meer wil sluiten en ben je verder van huis. In princiepe doet de auto ontluchter voldoende om het tst lucht vrij te kijgen (mits het dopje los staat zodat de lucht eruit kan)

Verder alle radiatoren openen en laten pompen, vervolgens stekker van de ketel eruit en onluchten. (zodat het water niet meer in beweging is)
Als de storing 2 verschijnt stekker eruit halen om lucht de kans te geven te verzamelen. Stekker er weer in en dat evt een paar keer herhalen.

suc6
 

Xr8

  • #8
Als je alle kranen dicht hebt dan krijg je deze problemen. Zorg bij deze ketel dat er altijd 1 of 2 grote radiatoren open staan. Met de kranen dicht alles ontluchten en dan de radiatoren in bv de woonkamer weer openen. De ketel moet dan weer gaan werken als voorheen.

Succes.
 

Csjah

  • #9
Sorry, ik zei dat ik alle kranen dicht heb, maar die zijn juist allemaal open... En heb al wel een uur die code 2, aantal malen de stekker eruit en er weer in gedaan... blijft code 2 geven...
Ik heb in het begin van de verbouwing de cv leeg laten lopen terwijl de ketel nog in het stopcontact zat. Dat is volgens mij ook niet goed geweest. Kan dat de oorzaak zijn?
Ik zal vandaag alle radiatoren dicht doen en dan per stuk ontluchten en dan de bestaande radiatoren open zetten. Kijken wat er dan gebeurd...
Bedankt voor de al gegeven reacties ;)
 

Freekcv

  • #10
Het kan heel goed dat je pomp dan is verbrand
 

Xr8

  • #11
Denk ook aan de eerder genoemde stromingsschakelaar. Deze wil ook wel problemen geven. Zit nabij de pomp. Zilverkleurige wartel met daaruitkomend een kabeltje. Deze controleert of er stroming is en dus dat de pomp loopt.

Deze veroorzaakt tevens het probleem als er geen of te weinig kranen open staan. Deze komt dan niet of niet goed in.

Succes.
 

Csjah

  • #12
Bedankt voor alle reacties.
Het probleem is opgelost. Alles doet het weer. Warm water uit kraan, alle radiatoren worden heet. Wat ik gedaan heb? Weet het niet precies wat de oorzaak was, maar heb eerst een paar tikken op de stromingsschakelaar gegeven. daarna gelijk de nieuwe radiatoren dicht gedraaid zodat alleen het 'oude' systeem verwarmd werd. Toen de ketel aan en geen code 2 meer. Wel een code 6, later 6A. betekend geen gas. Dus gasleiding ontlucht en de ketel weer aan. En jahoor, de brander vloog aan. Goede tekens dus. Eerst werd de boiler verwarmd. Er kwam een behoorlijke partij stoom uit de afvoer, maar dat zal wel komen omdat ie een tijd heeft stil gestaan. Daarna de thermostaat aangezet en toen begonnen de bestaande radiatoren te verwarmen. Goed dus. Toen heb ik stuk voor stuk de nieuwe radiatoren aangezet en nu draait alles als een zonnetje.
Het duurt alleen wel heel lang om de ruimtes te verwarmen. Hij moest van 10,5 graag naar 20 graad. Dat het zo lang duurt zal wel komen omdat het huis een tijd koud is geweest en nu dus alle klammigheid enz eruit moet verwarmen.
Dus al met al is het opgelost voor zover.
Reacties zijn welkom, mocht ik iets verkeerds gedaan hebben of iets verkeerds gezegd hebben.

Groet Jaap
 

Xr8

  • #13
Stoom komt waarschijnlijk omdat de sifon in de ketel leeg is. Deze hoor je eigenlijk vooraf met water te vullen.

Dit gebeurt ook wel als de ketel stookt. In het begin kun je dan wel "stoom"rookgassen binnen krijgen.

Dat het opwarmen lang duurt is niet vreemd. Als alles 10 graden is dan zal de woning veel warmte opnemen. Tevens kan er wel eens veel vocht zijn, dit kost veel energie om te verwarmen.
Als dit zo is zorg dan dat je goed ventileert terwijl je stookt.

Prima dat alles weer werkt.

Succes verder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu