Chemisch ankers gebruiken - tips

Tjeemig

  • #1
Hallo,

Ik wil om zeker te zijn even iets bevestigd hebben.

Om de stalen dragers (raveeldragers) voor de balken van een vloer in een baksteen spouw-muur te verankeren ben ik van plan draadeind en chemisch ankers te gebruiken (kunsthars injectie mortel van een zekere bevestigings artikelen fabrikant).
Keilbouten breken de baksteen, dus dat kan niet, en het lijkt me gewoon geen goed idee om gewoon pluggen en schroeven te gebruiken.
Klopt toch?

Heeft iemand nog (behalve boorgat goed ontstoffen) tips betreffende vaak over het hoofd geziene problemen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Voor zover ik weet staan alle tips op de gebruiksaanwijzing, volg deze indien u aanspraak wilt kunnen maken op garantie van de fabrikant als er iets mis gaat.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #3
Er zijn speciale keilbouten voor raveeldragers.


Een baksteenmuur scherft echt niet zo snel af met deze bouten.

Gevonden (link niet meer werkend)
w.
 

Kees61

  • #4
Spuitankers werken perfekt. Zit echt muurvast. Ik heb er meer vertrouwen in dan in een plug.
Kennen jullie dat niet, dat je kunt blijven aandraaien als je een plug gebruikt? Of zo'n spreidanker (die zijn erg goed in beton), als het gat net iets te ruim is geworden.

Tjeemig, als je een spuitanker gebruikt, let er dan even op dat de componenten goed gemengd zijn als het uit de spuit komt. Het eerste begin is dat niet altijd en dan wordt het niet hard.

Boor eerst alle gaten en spuit ze dan achter elkaar in en stop de draadeinden er in. Als je te lang wacht dan wordt de mortel hard in de spuit en dan moet er een nieuwe spuittip op. Neem in ieder geval een reserve spuittip mee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu