Chamberlain ML500 garagepoortmotor

MHG

  • #1
Ik heb een tijdje terug een Chamberlain ML500 motor gemonteerd om onze sectionaalpoort te bedienen. Tot aan het begin van deze week ging alle 100% perfect. Sinds het begin van de week, maakt de motor een nogal hard zoemgeluid. Alsof er op de een of andere manier nog stroom doorheen gaat. Veligheidshalve trek ik nu 'smorgens als ik ga werken de stekker uit. Als ik hem dan 'savonds weer insteek is het geluid weg maar na een paar keer de poort bedienen komt het weer terug.

Iemand een idee wat dit kan zijn en wat ik eraan kan doen?
 

Kaajee

  • #2
En sluit je sectionaalpoort (wat een woord zeg! :D ) nog wel helemaal 100%? Of lijkt ie toch niet helemaal dicht te gaan? Het lijkt erop alsof de motor "denkt" dat de deur nog niet helemaal dicht (of open) is, en dat ie em dus nog verder dicht wil doen.
Wellicht om te testen, na het sluiten de deur nog even een extra duwtje/zetje geven en kijken of het zoemen dan stopt.
Wellicht zit er ook een soort stelschroef bij de motor, die bepaalt wanneer de motor mag stoppen omdat de deur dan dicht is.

edit: die "stelschroef" is er, staat gewoon in de "RTF"manual btw (pag.10), heet daar: een Limit Switch. Wellicht dat die iets verschoven is oid. Je kunt deze weer verplaatsen, opnieuw stellen evt.

 

MHG

  • #3
Thanks, had vanmorgen al de handleiding gezocht, maar kon hem zo snel niet vinden. Ik ga in ieder geval die dingen even uitproberen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
Gerelateerde onderwerpen
Storing chamberlain motorlift 500

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu