Centraaldoos, deksel zit muurvast

SanderPurmer

  • #1
Voor het ophangen van een nieuwe lamp moet in de 2 boutjes losdraaien waarmee de deksel van de centraaldoos vastzit. Helaas, die zitten vast (geroest?).

Heeft iemand een idee hoe ik ze toch los kan krijgen zonder de centraaldoos te moeten slopen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou beginnen met wat kruipolie tussen de boutjes te spuiten, en een (flinke!) tijd in te laten trekken. Vaak is dat al voldoende.

Dan zou je nog kunnen proberen met een griptang de boutjes te pakken en los te draaien. Doe in elk geval voorzichtig, want een centraaldoos vervangen in bijv een betonnen plafond is niet eenvoudig!

Beter wat langer proberen met die kruipolie dan meteen veel kracht!
 

Gerrit

  • #3
Je hebt helemaal gelijk Kees. Vooral niet te veel kracht gebruiken.

Probeer de koppen van de bouten heel te houden en probeer de bouten links- en rechtsom te draaien in kleine stapjes. Zo kan een eventueel oxide (roest) gebroken worden zodat hij misschien toch toegeeft. Probeer in elk geval te voorkomen dat de bout breekt.

Wil het na alle pogingen echt niet lukken probeer dan een klauwhamer achter de kop te krijgen en trek de kombinatie bout-moer er uit. Die moer is ingeperst in de kunststof behuizing van de doos. Door deze heel te houden heb je de mogelijkheid om m.b.v. een plug o.i.d. een houtshroef in te draaien zodat je er weer een deksel op kunt zetten.

Sukses
 

SanderPurmer

  • #4
Bedankt, ga het voorzichtig proberen, eerst met kruipolie..... :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu