Cemente toplaag over bestaande betonnen vloer buiten

130453

  • #1
Is het mogelijk om (buiten) een cementen toplaag te leggen over een bestaande betonnen vloer. De vloer is een centimeter of 3 a 4 te laag en we willen hem iets hoger hebben. Hecht zoiets wel of kan je beter de hele vloer eruit breken. De vloer is ongeveer 10 x 4 meter. mvg. voor uw reaktie Johan.
 

Amdusias

  • #2
over de hechting hoef je geen zorgen te maken, dat komt wel goed, beetje flevopol door de cementdekvloer mortel, en wat flevopol verdunt door water over de beton...

ik weet allen niet hoe je het wilt afwerking.. in de zin van water en bevriesen.. je wilt natuurlijk niet dat de boel kapot knapt...

komen er tegels op?. of ga je het verfen?
 

130453

  • #3
er komen geen tegels op, ook niet geverfd, het is gewoon een overdekte carport met de vloer van beton die er reeds inligt, alleen is te laag voor het mooie.
 

Amdusias

  • #4
ik zit een beetje in dubio,. 1 kant denk ik dat het wel kan, als je de cementdekvloer aanvult met glasvliesverzels , voor extra kracht. en als je hem dicht trekt met een vlindermachien, en daarna afpapt met cementwater.... dat je een aardige vloer krijgt....

maar aan de andre kant.. zit ik nog met bevriesing.. en een eventueele auto die er mischien op komt te staan?????

mischien dat iemand anders nog een duidelijker andwoordt kan geven,
ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen dat je vloer het overleefd.
 

130453

  • #5
bedankt in ieder geval, hopenlijk weet iemand iets meer van betonnen vloeren, trouwens flevopol voor hechting op de muur gaat prima (proefondervindelijk door een amateurtje)
 

Marnix

  • #6
Ik ben zeker geen expert op dit vlak maar denk dat de belastbaarheid / het resultaat valt of staat met het afvlinderen van de vloer zoals Amdusias aangeeft.

Als het slechts een carpoort in de buitenlucht is kun je het misschien beter asfalteren?
 

130453

  • #7
asfalteren hoe doe ja dat dan ?
 

Jacco

  • #8
Als ik jouw was zou ik het houden bij een gevlinderde cementdekvleor.
Je spuit als eerste de beton goed schoon met een hoge drukspuit.
daarna brandt je de vloer aan met een cementpapje. Hierna breng je de cementdekvloer aan. Wanneer deze iets aangedroogd is strooi je deze in met carbarundum en vlinder je dit weg tot een glad resultaat. Dan heb je een slijtvaste stofvrije vloer. let wel dat alles staat of valt met het aanbranden van de betonnen vloer een de dikte van je cementdekvloer. ik zou persoonlijk kiezen voor een dikte van 40 tot 50 mm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu