Celbetonblokken en pur

Celaar

  • #1
Hallo

Bij het plaatsen van een binnenspouwmuur van celbetonblokken heb ik de naden tussen de hoeken van celbetonblokken en plafond afgewerkt met pur (volgens het boekje).
Mijn vraag is of ik hier ook overheen kan stucen, nu las ik op deze site dat het wel vaker gedaan wordt en dan geen problemen oplevert.

Maar ik las ook iets over een krimpnetje. Om problemen naderhand te voorkomen wil ik dit doen, alleen kan ik me niet echt een voorstelling maken van wat dit nu precies is en hoe ik dit zou moeten toepassen.

Arie
 

Chathanky

  • #2
Die naden zitten er om krimpen en zetten op te vangen als je dit gaat stucen is het risico altijd aanwezig dat de boel gaat scheuren ook al zit er een bewapeningsnet.
 

Espaan

  • #3
Wij hebben in onze badkamer een cellenbeton muur geplaatst en de naden met de muur met pur gedicht. Daarna over deze naad zo'n wapeningsnet / gaasband geplakt, dus in de hoek en hieroverheen gestuct. Tot nu toe ziet het er nog prima uit. Je kunt ook nog proberen om eerste de hoek te vullen met flexibele nadenvullen, deze kunnen wat meer rek en strek hebben.

Maar geen garanties natuurlijk :) het blijft een naad
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Overal waar verschillende materialen bij elkaar komen, heb je grote kans op (uit)zettingsverschillen (daarom wordt er tegenwoordig zoveel kit gebruikt).

In geval van de naad bij een plafond zou je na het stucen met een (plamuur)mes een kleine inkeping kunnen maken, dan weet je zeker dat als er een scheurtje komt, die op die plek komt en dus mooi recht loopt.

grtz
Henk
 

Espaan

  • #5
Wat ook nog kan is de hoek vullen met gips en vervolgens insnijden als IJkenhout aangeeft. Daarna de snee afkitten met een acryllaat kit.
 

Celaar

  • #6
Bedankt voor de reacties, ik ga nog even kijken wat me het beste lijkt, hoewel ik nu wel besef dat het bijna onmogelijk is om scheurtjes te voorkomen.
 

Pepjo

  • #7
Acrylaatkit voldeed bij mij het best. Heeft er na het stucen van muren en het afsmeren van het plafond) jaren goed gezeten (toen ben ik verhuisd).
 

H@ns

  • #8
Eigenlijk is het allemaal al gezegd maar voor de goede orde:

Purren,
Gaasband,
Stucen,
Hoeken insnijden!
Laten drogen,
Afkitten met acrylaat.
 

Celaar

  • #9
Nogmaals bedankt voor het even op een rijtje te zetten, dit gaan we dus zeker zo doen!
Hopelijk voorkom ik zo de meeste scheurtjes.
Bedankt.

Arie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu