Candy Nova CNE 148T: draaiknop spookt

Wouter R'dam

  • #1
Hallo klussers,

Ik mag graag klussen, maar aan wasmachines heb ik nooit eerder mogen prutsen.

Ik heb hier een Candy Nova CNE 148T staan van zo'n twee jaar oud. In principe doet alles het prima, alleen de draaiknop is het spoor volledig bijster. Wat zijn de klachten?

Ik begin keurig met een wasprogramma. Bij het hoofdwasprogramma begint 'ie ook waarmee die hoort te beginnen. Maar bij het fijnwasprogramma (de knop staat ècht goed) begint de machine met pompen. Er is meer aan de hand. In alle programma's draait de knop rustig tikkend allemaal rondjes om vervolgens in volledig andere wasprogramma's, bijv. het korte programma, te blijven staan. De trommel is dan aan het draaien. Nog iets raars. Ik stel de knop in op hoofdwas. Tijdens het wassen staat de knop tijden lang op het korte programma. Tenslotte houdt het apparaat op met de draaiknop ergens halverwege het fijnwasprogramma. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Heeft iemand suggesties hoe ik de draaiknop in toom kan houden en hoe ik ervoor kan zorgen dat de machine gewoon de aangewezen programma's volgt?

Alvast dank.

Wouter
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Indien de machine inderdaad nog maar net twee jaar oud is, zou ik toch eerst de leverancier en/of de fabrikant/importeur aanspreken op de problemen.

Want op alle witgoed zit twee jaar garantie, en ook (kort) na die garantie mag je verwachten dat je een goed werkende machine hebt.

Daarvoor hebben de meeste fabrikanten een zgn. coulanceregeling, wat betekent dat (na verstrijken van de garantie) de totale reparatieprijs is gebonden aan een bepaald maximum, afhankelijk van de leeftijd.

Ga je nu zelf wat proberen te repareren aan de machine, en dat is op een of andere manier zichtbaar of merkbaar, dan kom je niet in aanmerking voor deze regeling!
 

Wouter R'dam

  • #3
Joh.. dat er twee jaar garantie op die apparaten zit! Dan gaan we eerst daar werk van maken.

Bedankt voor de reply.

Wouter
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu