Bureau 18mm MDF

Wereldje

  • #1
Beste,

Ik wil graag een bureau gaan maken van 18mm dik mdf zoals in de tekening te zien is wordt deze 190cm lang en 80cm breed. Ik wil de poten en het tussenschot gaan bevestigen met hoekijzers omdat ik het later gemakkelijk uit elkaar wil kunnen schroeven. Ik vroeg mij af of dit geheel stevig genoeg zal zijn? Ook vooral qua doorhangen van het tafelblad. In principe komt er alleen een beeldscherm op te staan geen boeken of dergelijke.

Alvast bedankt.

 

Flappie

  • #2
Dit ziet er niet erg stevig uit. Als je er een beeldscherm op zet en er verder niet aankomt zal het natuurlijk wel goed gaan.

Maar het is niet stijf genoeg, je moet er niet per ongeluk tegenaan leunen.
En wanneer je er aan zit te werken zal het naar links en rechts schommelen. Zo wrik je langzaam de schroeven los en trek je het uiteindelijk helemaal uit zijn verband.

Heb je overwogen om multiplex te gebuiken in plaats van MDF? Het is stijver, minder zwaar, beter te bewerken (zagen, schroeven etc). Veel beter geschikt voor dergelijke constructieve topassingen. Alleen de afwerking kan, afhankelijk van het gewenste resultaat natuurlijk, lastiger zijn (lees: meer werk).

Daarnaast zul je de constructie steviger moeten maken, denk bv aan driehoeken/schoren. Als je met hoekijzers/profielen en kleine schroefjes werkt al helemaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu