Buizen vloerverwarming voelbaar

Rober.t

  • #1
Goedendag,

Wij hebben vorig jaar vloerverwarming laten plaatsen in onze woonkamer en keuken (een ruimte van +-80 m^2). Daarbij zijn alle radiatoren in deze ruimte verwijderd, en de kamerthermostaat hangt in dezelfde ruimte.

Als ik met blote voeten of op sokken door de ruimte loop, voel ik op meerdere plekken een duidelijk temperatuursverschil tussen waar (vermoedelijk) de verwarmingsbuizen liggen en direct erlangs. De thermostaat van de vloerverwarmingsunit (therminon 5000 verdeler met wilo rs25/5 pomp) geeft eigenlijk altijd 30-35 graden aan, dus die lijkt me niet te hoog ingesteld. Ook voelen de (7) retours warm aan (of lauw, maar in ieder geval niet koud).

Mijn vermoeden is dat de dekvloer niet dik genoeg is.

Zijn deze zeer lokale temperatuursverschillen wenselijk? Ik heb altijd begrepen dat bij vloerverwarming de gehele vloer egaal de ruimte op zou moeten warmen, wat met name het voordeel zou hebben dat die energie over de gehele vloer verdeeld wordt, versus alleen of hoofdzakelijk bij de verwarmingsbuizen.

Ben benieuwd wat jullie hiervan denken.

mvg,
Robert
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
GARANTIE
Laat de installateur terug komen en leg de klacht voor.
Wij doen geen uitspraken hier over zie forum regels
 

Rober.t

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie Obelix.

We hebben hierover al contact met de installateur, maar in principe kunnen ze ons alles wijsmaken aangezien wij hier niets vanaf weten. Tot nog toe hebben ze onze klachten niet al te netjes afgehandeld, vandaar dat ik geinteresseerd ben in algemene richtlijnen mbt de vloerverwarming.

Mijn vraag wil ik dus eigenlijk wat algemener opnieuw stellen: zou een vloerverwarmde tegelvloer egaal warm moeten zijn? Zijn er nadelige gevolgen (denk aan verminderd rendement) te verwachten als dit niet zo is?

Indien nodig zou ik dit door een onafhankelijke partij willen laten controleren, maar ik zou het zonde vinden als die me meteen vertelt dat dit heel normaal is. Vandaar.
 

Aks

  • #4
Hoe dik is de afwerk vloer?

je kan op internet gaan zoeken hoe het een en ander zou moeten worden geinstraleerd maar denk wel dat ze op de site van de vloerverwarmings leverancier van ideaale omstandigheden uitgaan.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #5
Bij 30-35 graden heel normaal verschijnsel.

Zet de vloer maar eens op
Een temp. Van 40-45 graden, dan is het verschil minder te voelen.
Wanneer de buis in de vloer is gefreesd, kan er geen dikke dekvloer op.
Is ook niet nodig.

Calenta :cool:
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
U bent niet aan het klussen en gaat ook niet klussen.
Klusidee is niet bedoeld als deskundige bron in een conflict met een aannemer.
Vandaar dat hier een slotje op gaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu