Buitengevelprobleempjes

Lisjan

  • #1
Ons huis is aan de buitenkant gestuukt en behandeld met structuurverf. Inmiddels is de verf aardig aan het afbladderen en waar het niet afbladdert, zit er craquelé in.
Hoe krijgen we de gevel weer netjes?

Spuiten we de bladders eraf met een hogedrukspuit of juist niet?
En wat doen we verder?

Bij voorbaat dank voor het meedenken.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Loszittende delen moet u verwijderen. Als dat met een hogedrukspuit gaat: prima, want u moet de oppervlakte toch reinigen. Anders d.m.v. afbijten / schuren / afsteken.

Daarna moet u controleren of op die plekken de ondergrond voldoende hechtend vemogen heeft. Plak een stuk duc-tape op die plekken en trek deze er met 1 beweging weer vanaf. Zit er ondergrond materiaal op de tape dan kunt u een fixeermiddel gebruiken dat de poederende ondergrond vastzet / of laten er hele stukken los, dan moet de ondergrond op die plekken eerst aangeheeld worden met een cementhoudend reparatiemiddel. ( De loszittende stukken tot op de ondergrond verwijderen.)

Cement bevat alkalische bestanddelen die verzeping van de verf kunnen veroorzaken. U moet, indien er reparaties zijn aangebracht , deze eerst controleren op alkaliteit ( Ph 7 is neutraal). Dit kan met een indicatorpapiertje.

De reparaties moet u voorstrijken met een voorstrijkmiddel om onregelmatige zuiging op te heffen.

Daarna kunt u opnieuw structuurverf voor buiten aanbrengen.
 

Lisjan

  • #3
Hartelijk dank voor het uitvoerige antwoord. Het ziet er naar uit dat het verschrikkelijk veel werk is, maar dan doen we het in ieder zoals het hoort.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu