Buisventilator Badkamer

Dennetje

  • #1
Ik heb een badkamertje van 2m x 1,22m
Nu wil ik een buisventilator plaatsen, een apart box die ik boven het plafond (achter het knieschot van de zolder) monteer, met een stuk buis naar mn plafond met een rooster, en de uitgang met buis naar een ventilatie pan.
Zo'n ventilator zou continue ventileren, en zodra je je licht aandoet, gaat die sneller draaien.
Iemand bekend hiermee ?

En waar kan ik deze vinden
 

Fiesiekus

  • #2
Zou er één aanschaffen met óf een bepaalde naloop of met vochtsensor. Waarom zou je 'm laten draaien als ie niet meer hoeft af te voeren? Kost alleen maar energie.
 

Droid

  • #3
Wat dennetje beschrijft is een MV box, die heeft inderdaad een lage stand die continu draait en een hoge stand die geschakeld wordt.

Wat Fiesiekus beschrijft is een buisventilator. Die heb je in verschillende uitvoeringen. Je hebt roosters met een ventilator die je in het plafond plaatst en je hebt ze die je ergens boven het plafond tussen de leiding plaatst. Laatste is wat duurder, maar wel stiller!

Een MV box is mooi, maar dan moet zou ik wel meer ventileren dan alleen de badkamer... zo'n box kost wat, maar kan ook wat en als je hem dan niet voor meer gebruikt, is gewoon geldverspilling.

Als het puur om de badkamer gaat zou ik voor een buisventilator kiezen die je tussen de leiding zet... plaats dat ding ergens op zolder, paar minuten na laten lopen... dik in orde!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu