Buis voor knikarmscherm gezocht

Stefan1987

  • #1
Hallo,

Weet dat het hier geen marktplaats is, maar ik zoek een buis voor een knikarmscherm. Ik heb een tijdje terug een buismotor van een knikarmscherm gekregen en nu zoek ik hier nog een buis bij. Heeft iemand toevallig er nog een buis liggen met een binnendiameter van minimaal 64 mm (dit is de grote van het 8 kantige wiel wat aan de buismotor zit, en wat je dus in de buis schuift) en ca 4,5/5 mtr. Of een oud knikarmscherm waar het doek slecht van is. Heb al meerdere dingen geprobeerd, maar kan nergens een losse buis vinden of een oud knikarmscherm vinden.

Alvast bedankt,


Stefan
 

Patricio

  • #2
Beste Stefan,

Wellicht een idee om even langs een dealer in de buurt te gaan. Dan heb je een compleet nieuwe buis. (knikarm is normaal buismaat 78, uitwendig)

De kosten voor een buis 78 (verzinkt staal) voor 5 mtr is ongeveer 82,50

Je zegt dat de motor een meenemer en adapter heeft met een 8 kant. Normaal worden die adapters/meenemers gebruikt voor een rolluik.
Daarvan is de buis een 8 kant 60/70 mm. voor een zonwering heb je nl een ronde meenemer/adapter nodig met uitsparing voor de doeksleuf.
Tip kijk of laat even kijken of je een goede motor hebt voor een zonwering.
Wij gebruiken voor een knikarmscherm een motor met een koppel van 40nm. (vaak staat dit aangegeven op de motor!!)

succes
 

Stefan1987

  • #3
Hallo,

Bedankt voor je reactie.

Ik heb met een buismotor met een koppel van 70Nm. Heb begrepen dat dit wel een zwaardere motor is. Welke meenemers en adaptors zitten er normaal bij een zonnescherm dan? ook ronde? Want deze 8 kantige wat ik nu heb passen niet in een buis voor een rolluik, omdat er geen rolluikbuis is met een binnendiameter van 64mm. Dit heb ik me laten vertellen. Maar ik ga het gebruiken voor windbreekgaas, dus een buis waar ik deze met een pees in vast kan zetten is wel gemakkelijker. En dan probleem 2, heb is bouwvak vakantie dus de meeste dealer die ik al heb gebeld zitten dicht, of hebben zoiets er niet liggen. Dus vandaar mijn idee voor een oud zonnescherm waar zo'n buis al in zit.
 

Patricio

  • #4
70 nm is idd zwaaaaaar zat haha.
Bij een zonnescherm zitten normaal ronde meenemers/adapters bij die precies pas zijn voor de buis. de meenemer kan je ook omwisselen.

Ook voor rolluiken heb je grotere buisdiameter. Normaal voor band wordt een buis gebruikt van 8k40. elektrische rolluiken normaal 8k60 en voor zware rolluiken (wellicht heb je daar nu de buismotor van) een buis 8k70.

Is er geen dealer in de buurt bij je die open is en zo'n buis wilt bestellen bij zijn leverancier!!!
En bij een oud zonnescherm moet je wel erg in hebben dat je de adapter/meenemer nog moet hebben of eventueel de bestaande pasmaakt zodat deze in de nieuwe buis past.

succes.
 

Stefan1987

  • #5
Nou daar heb ik ook al aan gedacht, om dit compleet te bestellen. Maar het is een ASA buismotor en daar zijn niet zoveel leveranciers van bij ons in de buurt (Enschede). En deze meenemers en adaptors zijn merkgebonden zeggen ze. Maar die rolluikbuis van 70mm lijkt mij dan ook, omdat er wel een 8 kantige meenemer en ring op de buismotor zitten. Maar ik hoorde ook iets dat rolluiken nooit langer als 4 mtr kunnen zijn, dus dat het daarom ook geen rolluikbuis was. Maar weet jij zo wat de binnendiameter van zo'n 70mm buis is, want dan blijven er niet veel optie's over dan dat deze motor op zo'n buis heeft gezeten. En moet ik dus gewoon zorgen dat ik zo'n buis bestel met een eindstuk + beugel voor de andere kant.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #6
Anders even de juiste adapters bestellen voor een ronde buis, de leverancier zit in Vaassen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu