Bruine plaatdelen of de goudkleurige rol als ondervloer?

Hudaver

  • #1
Hallo allemaal,

Wij gaan binnenkort klik-laminaat leggen. Waar ik nu mee zit is de vraag wat ik beter kan aanschaffen:
* de bruine platen of
* de goudkleurige folie met dat witte foam.

Wij hebben een appartement, boven en onder ons hebben we buren. We willen niet dat de onderburen last krijgen van ons geloop over de vloer.

Daarnaast is natuurlijk een isolerende werking van de ondervloer ook belangrijk. Ik wil niet beknibbelen aan de kosten voor een juiste ondervloer. Onze laminaatverkoper raadde ons de bruine platen aan. Alleen zijn die van hem net zo duur als de goudkleurige rol. De bruine platen hebben een NEN en TNO keuring voor 10dB, Volgens mij heeft de goudkleurige rol van de bouwmarkt die ook. Die zou ook voldoen aan het 'bouwbesluit', wat dat ook mag inhouden.

Ander minder belangrijke vraag is waarom niet alle ondervloeren die je in de bouwmarkten ziet een NEN en/of TNO keurmerk hebben waaruit blijkt of je ze voor een appartement kunt gebruiken.
 

Lance

  • #2
Omdat het hier om een appartement gaat raad ik een ondervloer aan van groene of bruine platen. De ondervloer van de rol voldoet niet aan de eisen die er gesteld worden voor appartementen.
Deze ondervloeren worden over het algemeen gebruikt in gewone eengezinswoningen.

Let er wel op dat als de plinten geplaatst worden dat er een minimale ruimte tussen de muur en de vloer blijft anders gaat het geluids contact van de vloer via de plint naar de muur en is alle geluidsisolatie verdwenen.

Dat is namelijk één van de meest voorkomende klachten.

Succes
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Hudaver schreef:
Ander minder belangrijke vraag is waarom niet alle ondervloeren die je in de bouwmarkten ziet een NEN en/of TNO keurmerk hebben waaruit blijkt of je ze voor een appartement kunt gebruiken.
Dit is vergelijkbaar met fabrikanten die schrijven dat er geen toegevoegde suiker in de producten zit, m.a.w. sommige zaken wil men niet kwijt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu