Breuk in kabelboom Bauknecht GSI6587IN-854665801740

KeesNW

  • #1
Geacht Forum,

Het gaat om een Bauknecht vaatwasser. Geplaatst in 2003, vrijwel dagelijks gebruikt. Problemen tot nu toe: hardnekkig knipperen (lekkage: water op bodem, is verholpen door een monteur); afgebroken handvat (handvat van overtollig keukenkastdeurtje opgeschroefd, past nu veel beter bij rest van de keuken ;) )
Type: GSI6587IN
NC-code: 8546 658 01740

Het ding doet het ineens niet meer. Nadat ik veel vragen en antwoorden hier heb gelezen, die me in de juiste richting leidden, heb ik de stoppenkast gecontroleerd (geen problemen), de stekker uit het stopcontact getrokken en de deur zodanig gedemonteerd dat ik de bedrading eens goed kon inspecteren.
Alles ziet er goed uit. Behalve de kabelboom. Bij de scharnierende onderkant is de plastic beschermhoes finaal afgebroken en ook zijn een blauwe draad en een (geelgroene) aardedraad volledig doormidden.
Zoals het nu zit, kan ik die draden niet zomaar repareren. Het stuk dat onder de machine verdwijnt is te kort. En ik zou de beschermhoes ook moeten vervangen.

Is dit zinvol? Als het me een paar tientjes kost en ik niet al te ingewikkelde toeren hoef uit te halen (mijn rechterhand is niet helemaal rechts), dan vind ik het een mooie uitdaging. Vooral omdat hij het eigenlijk nog best prima doet.

Vriendelijke groeten, KeesNW
 

Coa

  • #2
Beste Kees,

Ben je al verder gekomen met je vaatwasser. Ik heb precies hetzelfde probleem met excact de zelfde vaatwasser ook geplaatst in 2003. Een nieuwe kabelboom (aanschaf) kost ca 180,- euro. Veel geld om even uit te proberen. In ben benieuwd naar jouw verdere verhaal.

Co
 

Coa

  • #3
Beste Kees,

Bij mij was alleen de blauwe draad kapot.
Reparatie is niet moeilijk. De vaatwasser kan op zijn plek blijven.
Je moet het deurpaneel verwijderen, en het plint. Vervolgens moet je ook het binnenpaneel van de deur losmaken en het bedieningspaneel bovenop de deur losschroeven. De draadboom van het bedieningspaneel loskoppelen door het loshalen van de stekkers, anders hangt het bedieningspaneel een de draden en gaan die stuk. De kunststof hoes kun je losklikken hiervoor een nieuwe aanschaffen. Onderaan de machine ter plaatste van het plint moet je het metalen paneel losschroeven, daar zie je de unit waar de andere zijde van de draadboom aangesloten zit. Je kunt nu doormiddel van draadklemmen en een nieuw stuk draad de draden vervangen/repareren (stuk draad ertussen) wel opletten waar de draadklemmen komen. Hierna de zaak monteren en de kus is geklaard. Kan in +/- een uur.

Succes. Co
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu