Brandt wasmachine WFH 1681 D. Error 10 en wit blokje.

Frank.

  • #1
Beste mensen, n.a.v. de klachten met onze machine heb ik jullie forum geraadpleegd en de nodige tips gebruikt om het apparaat weer te laten functioneren.

Helaas geeft de machine na 10 minuten wassen toch code 10 en begint te piepen, dit gebeurt ook nadat ik de machine op pompen en centrifugeren heb gezet.

Nadat ik de 1e keer de achterplaat had verwijderd zag ik een klein wit blokje op de bodemplaat liggen met een klein wit plastic stukje ernaast.
Dit blokje zit vast aan 2 dunne zwarte draadjes welke naar de andere zijde lopen.

Zou iemand mij kunnen vertellen waar dit voor dient en waar het normaliter bevestigd zou moeten zijn? Tevens een vraag over de vlotter; heeft deze nog een bepaalde instelling en zoja, kan ik dat eenvoudig wijzigen?

Bij voorbaat mijn dank voor eventuele oplossingen zodat ik eindelijk weer eens normaal kan wassen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat blokje zou de motor tacho kunnen zijn. En dan is code 10 een motor storing.
De tacho hoort ergens bij de motor-as gemonteerd.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Frank. schreef:
... n.a.v. de klachten met onze machine...
Staan die klachten hier nu in je vraag?

Want zo niet, vermeld dan svp zo exact mogelijk wat de machine wel en niet deed vóór je de achterplaat er af ging halen.
 

Frank.

  • #4
Dank voor het snelle antwoord, maar als het blokje de motortacho zou zijn dan zou de machine toch helemaal niet draaien?

Op de vraag wat hij wel en niet deed voor het verwijderen van de achterkant het volgende; de machine was begonnen met het centrifugeerprogramma toen er een hels kabaal losbarstte!

Bij inspectie bleek dat er 2 veren losgeschoten waren, dus de trommel was gezakt en met behulp van touw en spanbanden deze veren weer op hun plaats gekregen, rubber deurring was uiteraard ook uit model maar lekt niet.

Ook de zwarte slang van wasmiddelbak was losgeschoten wat uiteraard resulteerde in een plas water over de vloer. Machine staat waterpas en werkte naar behoren. Lijkt een spookverhaal maar het is waar.
 

Wittenico

  • #5
Bij deze machine's lopen vaak de zeepbak over en komt er water over het deurslot. Deze maakt dan sluiting in de print en je hebt een storing f10. Het water zou in uw geval kunnen komen van de afgevlogen slang.
Dat witte blokje op de grond is dat niet de vlotter?
 

Frank.

  • #6
Beste Nico, het blokje wat ik bedoel is niet de vlotter want die is rond en van piepschuim. Het losliggende blokje is van hard plastic en als ik het goed onthouden heb zit er ook een pietepeuterig groen knopje in gemonteerd.

Kan het op dit moment niet controleren want de machine is weer dicht en ik kan a.s. woensdag pas weer de tijd vinden om hem open te maken.
 

Frank.

  • #7
Beste klussers, allereerst mijn excuses voor dit late antwoord, maar de reden is druk, druk, druk.

Terugkomend op ons debacle van vorige week het volgende, na alle adviezen van jullie opgevolgd te hebben, heb ik toch de moed en de hoop opgegeven, het is een puinhoop! Na rijp beraad gaan we toch voor een nieuwe machine.

Ben door dit gekl..... , mijn vertrouwen kwijt in dit merk en ben inmiddels door het steeds weer verplaatsen, cq verschuiven ook door mijn rug gegaan! Kortom balen! In ieder geval wil ik jullie hartelijk danken voor de spontane hulp in dit forum. Groeten en hopelijk op een andere manier tot horens/ ziens!

Frank.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Het beste met je rug en succes bij de aankoop van de nieuwe machine!

Groetjes,

Kees
 

Co de Witgoedman

  • #9
Het witte blokje op de grond was een overloop vlotter.

Code 10 geeft aan dat deze overloop is aangesproken.

Helaas komt dit antwoord dus te laat......
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu