Bovenraam schilderen; loshalen of niet?

Pstrooij

  • #1
Aan de achterzijde van ons huis hebben wij een grote raampartij (3,6m hoog). Boven de achterdeur zit een (zwaar) raam wat open kan waarbij de scharnieren aan de bovenzijde zitten.

Wij willen het gehele kozijn inclusief draaiende delen opnieuw schilderen, maar wat is wijs: zijn er trucjes om zo'n raam gemakkelijk te verwijderen? Als we het raam laten hangen, dan kom je niet overal bij met schuren en schilderen.

Graag jullie adviezen. Als bijlage heb ik een foto van de achterpui met het openslaande raam boven de achterdeur toegevoegd.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Even met 2 man en 2 trapjes pak je hem er zo uit toch? Is eigenlijk wel noodzakelijk, wil je het schilderen een beetje goed doen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Waarom eruit halen?

Maak de axa-flex ( de raamsluiting ) los. Meet vanaf de grond tot aan de bovenzijde van het uitzetraam de lengte en zaag een 45x45 balkje op maat. Open het raam en plaats het balkje op de onderregel ( daar waar de sluiting aan vast zit ) van het raam.

Heeft u de handen volledig vrij en kan de boel goed drogen. Wel even opletten dat de hond het paaltje niet omver loopt :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu