Bovenlicht en geluidsisolatie

Joost85

  • #1
Ik wil mijn slaapkamerdeur beter isoleren tegen geluid uit de gang. Ik heb al tochtstrips geplaatst. Boven de deur zit een bovenlicht met enkel glas. Volgens mij komt hier ook aardig wat geluid door. Ik zit er aan te denken om het glas eruit te halen en er een geluidsisolatieplaat van Isofix voor in de plaats te zetten. Is dit een goede oplossing of zijn er nog andere ideeën ?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Is het een hol stalen kozijn met een lichte opdek boarddeur? Die laten altijd veel geluid door.

Als je het probleem serieus wilt aanpakken de deur vervangen door een zwaarder/massief exemplaar met goede kierdichting in een beter kozijn (bv. een houten kozijn).
 

Joost85

  • #3
Het betreft inderdaad een hol stalen kozijn met een lichte opdekdeur. Maar zal het niet (veel) helpen om het glas te vervangen ?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Valt altijd te proberen. Kies gewoon de makkelijkste oplossing, bv. een stuk multiplex of MDF ertegenaan (=massa).
 

Joost85

  • #5
Bedankt voor het antwoord. Ik zal dit eerst proberen, voordat ik verdere maatregelen ga treffen. Kan ik hiervoor dan het beste MDF of Multiplex nemen ? Deze kan ik dan gewoon tegen het glas lijmen ?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
MDF is het zwaarst. Zou het met dubbelzijdig tape doen, als het nodig is, kan je het er redelijk eenvoudig afhalen. Niet te weinig tape, want dan krijg je hem op je hoofd als de deur te hard dicht gaat :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu