Bovenkant oven wordt niet warm

Crovmon

  • #1
Dag mensen! Ik ben nieuw op dit forum, ik hoop dat ik niet een oude al beantwoorde vraag stel, kon zo snel niet dit precieze geval vinden met de zoektermen "tristar" en "verwarmingselement".

Wij hebben in ons studentenhuis een losse elektrische oven (merk: Tristar) staan waarin twee (eentje onder, eentje boven) metalen verwarmingselementen zitten. Sinds een maand ofzo springt de bovenste van de twee niet meer aan (het onderste element wordt echter nog wel roodgloeiend, en de oven wordt dus nog wel warm.

Ik vroeg mij af of iemand op basis van deze symptomen met zekerheid kan zeggen of het bovenste verwarmingselement is doorgebrand of dat het misschien aan iets anders zou kunnen liggen. Momenteel is het oventje nog prima bruikbaar voor pizza's e.d. maar voor ovenschotels, quiches, en taarten is het al een stuk minder functioneel.

Op de sticker achterop de oven staat:

TRISTAR TYP.OV-2033
230V~50Hz 1500W
Serial 643-2933-0205

In het geval dat het zeker is dat het aan een gesneuveld verwarmingselement ligt zou ik trouwens graag weten of iemand misschien een indicatie kan geven of het vervangen ervan financieel de moeite waard is. (Ik kan me voorstellen dat zo'n onderdeel speciaal bestellen/kopen duurder uitpakt dan gewoon een andere nog werkende oven zoeken op marktplaas.)

Alvast bedankt voor jullie tijd!

Groetjes,
Ronnie
 

Toon

  • #2
Dan zal je moeten meten of er spanning op het element komt. Is dat het geval, dan het element doormeten.
Waarschijnlijk is 2e hands goedkoper, maar zo af en toe zie je die dingen ook nieuw voor weinig staan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu